Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2011 - Anul XVI, nr. 259 (4857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Restricţii

Doar 6.500 de suceveni au solicitat subvenţii la încălzire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tot mai puţini suceveni solicită să primească ajutoare pentru încălzirea locuinţei, din cauza condiţiilor restrictive impuse de Guvern.

Ieri a fost ultima zi în care mai puteau fi depuse cererile completate pentru acordarea subvenţiilor la căldură, iar numărul solicitărilor depuse este cel mai mic din ultimii ani.

În total, la Primăria Suceava au ajuns 6.500 de cereri de acordare a ajutoarelor la căldură, în vreme ce anul trecut, numărul solicitărilor a fost de aproximativ 7.100. Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a precizat că, în urma centralizării cererilor completate depuse direct la primărie sau prin intermediul asociaţiilor de proprietari, ieri dimineaţă erau înregistrate 897 cereri de subvenţii la încălzirea pe gaz metan, 300 de cereri pentru subvenţia la lemne de foc, cele mai multe solicitări – 5.300, fiind venite de la sucevenii care beneficiază de căldură în sistem centralizat.

“În baza numărătorii noastre, mai sunt câteva asociaţii care nu au reuşit să vină să aducă cereri. Culmea e că asociaţiile mari şi-au făcut treaba, dar cele la care sunt arondate câteva zeci de apartamente nu au reuşit să aducă încă cererile completate”, a spus Lucian Harşovschi.

Viceprimarul Sucevei a menţionat că cererile întârziate vor mai fi primite şi astăzi: “Vom primi cererile întârziate şi miercuri, termen final, pentru ca oamenii să nu piardă subvenţia de încălzire pe luna noiembrie”.

Sucevenii care nu s-au încadrat să depună la timp cererile de subvenţii completate vor putea să le depună şi de acum înainte, dar nu vor mai beneficia de subvenţie decât pentru patru luni de iarnă.

Numărul mic al potenţialilor beneficiari de subvenţii la căldură din sezonul rece 2011 - 2012 este frapant comparativ cu anii anteriori, când mai bine de jumătate din familiile din Suceava beneficiau de o reducere semnificativă a cheltuielilor cu încălzirea locuinţelor în timpul iernii.

De exemplu, în urmă cu cinci ani, numărul beneficiarilor de ajutoare de căldură depăşea 18.000 în reşedinţă de judeţ, adică de trei ori mai mult decât în prezent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar 6.500 de suceveni au solicitat subvenţii la încălzire.
 Vizualizări articol: 1217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Doar 6.500 de suceveni au solicitat subvenţii la încălzire3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei