Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2011 - Anul XVI, nr. 259 (4857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La final

Dosarul „heroina de la mall” s-a lăsat cu condamnări grele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul „heroina de la mall” a ajuns la final, iar tinerii suceveni implicaţi în această afacere s-au ales cu ani grei de temniţă, pedepse pe care le vor ispăşi în penitenciar. O parte din pedepsele pronunţate de instanţele sucevene au fost reduse de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar chiar şi aşa „principalii actori” au primit condamnări care îi vor ţine departe de lumea liberă pentru ani buni.

Pedeapsa cea mai grea o va avea de executat Ovidiu Petriceac, zis „Mârlanu”, de 33 de ani, din Suceava. Acesta a fost condamnat, iniţial, la 18 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în ţară de droguri de mare risc şi la 13 ani de închisoare pentru trafic de droguri. În recurs, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a redus pedeapsa la 13 ani de închisoare, sentinţa fiind definitivă şi executorie. Şi în cazul lui Lucian Lupu, zis „Lucas”, de 22 de ani, judecătorii au decis reducerea pedepsei. În loc de 15 de ani de închisoare, la cât îl condamnase Curtea de Apel Suceava, „Lucas” va sta după gratii zece ani pentru infracţiunea de introducere în ţară de droguri de mare risc. Şi în cazul lui Cristian Gheorghe Filipciuc, zis „Fila”, de 34 de ani, magistraţii instanţei supreme au scăzut pedeapsa, de la 15 ani cu executare, la 12 ani cu executare, pentru introduce în ţară de droguri de mare risc.

Ceilalţi trei inculpaţi din acest dosar au rămas cu pedepsele pronunţate la Suceava. Astfel, Ovidiu Petru Apetri, zis „Grasu”, de 31 de ani, a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru infracţiunile de complicitate la introducere în ţară a drogurilor de mare risc şi complicitate la trafic de droguri de mare risc. Marian Adrian Andruşcă, zis „Vulpiţa”, de 22 de ani, va sta după gratii cinci ani de zile pentru complicitate la trafic de droguri, iar Ştefăniţă Cojocaru, de 33 de ani, a primit trei ani de închisoare pentru transport şi deţinere de droguri de mare risc.

Soluţia pronunţată ieri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este definitivă şi irevocabilă, iar toate persoanele condamnate vor ajunge în penitenciar în cel mai scurt timp.

 

Pentru ce au fost condamnaţi

Totul a plecat de la un flagrant organizat la mijlocul lunii iunie 2009, în parcarea de la Iulius Mall Suceava. În urma acestui eveniment, anchetatorii au confiscat 1.950 de grame de heroină, marfă ce urma să ajungă în Insulele Canare. Transportul a fost deturnat de Ştefăniţă Cojocaru, care a plecat la Istanbul pe 24 mai 2009, unde a fost contactat de un cetăţean turc, care i-a dat o valiză şi suma de 100 de dolari şi 450 de euro, spunându-i să-şi cumpere un bilet de autocar pe ruta Istanbul - Atena, iar apoi un bilet de avion pe ruta Atena - Madrid, destinaţia finală fiind Insulele Canare.

Cărăuşul sucevean a ajuns la Atena pe 29 mai 2009, după ce, iniţial, prin telefon, a stabilit cu „Lucas” să vină şi el în capitala Greciei, să-i dea valiza cu droguri.

Marfa i-a fost livrată lui „Lucas”, care venise cu un autoturism, împreună cu alţi trei tineri din Suceava, printre care şi Ovidiu Petriceac, zis „Mârlanu”.

Heroina a fost trimisă la Suceava, după care posesorii mărfii au început acţiunea de căutare a unui cumpărător. Pe 12 iunie 2009, „Lucas”, „Mârlanu” şi „Vulpiţa”, toţi din cartierul Obcini, au fost prinşi în parcarea Iulius Mall Suceava în timp ce încercau să vândă cele 1.950 de grame de heroină contra sumei de 17.000 de euro.

Pe parcursul anchetei s-a stabilit că valiza cu droguri fusese adusă în Suceava de „Fila” şi „Grasu”, care s-au alăturat astfel celorlalte persoane implicate în acest caz de trafic cu heroină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul „heroina de la mall” s-a lăsat cu condamnări grele.
 Vizualizări articol: 1534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 10 voturi
Dosarul „heroina de la mall” s-a lăsat cu condamnări grele4.4510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo... trimis de
( 2 nov 2011, 14:43:19
SA urmeze si altii !!! De fratii Bilius nu se mai aude nimic... De ce?
2.   RE trimis de
( 2 nov 2011, 19:07:31
ce sa urmeze ma?ce fratii Bilius...nu au facut nimic ei...si nici ovidiu cu lucas nu trebuiau inchisi...asa ca gura mica.
3.   .... trimis de
( 2 nov 2011, 19:38:08
plm...aia de sus nu ii ia nimeni?
4.   :)) trimis de
( 3 nov 2011, 18:55:44
Curios esti ma CIPRIOOTU . Dar curios as fi cum te`ai simti sa fii u in locu la unu din astia condamnati la asa pedepse..!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei