Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 oct 2011 - Anul XVI, nr. 245 (4843)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Noi locuri de muncă la Eurostrade Company SA Frasin, în urma accesării de fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania de construcţii Eurostrade Company SA din Frasin a obţinut o finanţate de 35,9 milioane de lei (peste 8 milioane de euro) prin intermediul unui proiect european. Potrivit managerului firmei, Dan Rusu, proiectul a fost promovat în colaborare cu Facultatea de Construcţii şi Instalaţii din Iaşi, fondurile urmând să fie folosite pentru modernizarea şi optimizarea capacităţii de producţie, având ca efect direct crearea de noi locuri de muncă în cadrul companiei din Frasin.

El a subliniat că prin acest proiect vor putea fi angajate persoane cu deficienţe locomotorii, iar cel puţin jumătate din personalul calificat va fi format din femei. Mai mult, în urma colaborării cu Facultatea de Construcţii şi Instalaţii din Iaşi, studenţii vor putea să-şi facă practica la firma din Frasin.

Dan Rusu a explicat că obţinerea finanţării europene printr-un astfel de proiect nu ar fi fost posibilă dacă firma pe care o conduce s-ar fi aflat în stare de insolvenţă, aşa cum s-a vehiculat recent în presă. Rusu a spus că, în ultimii ani, domeniul construcţiilor a fost „zguduit din temelii” de ritmul investiţiilor şi al decontărilor întârziate pentru lucrările efectuate, fapt ce a generat şi situaţii de incapacitate de plată pentru o parte din societăţile din domeniu. Dan Rusu a arătat că şi firma pe care o conduce s-a confruntat cu astfel de probleme, care însă au fost mediatizate cu alte scopuri decât cele reale. „O cerere de insolvenţă mediatizată negativ, fără a se cunoaşte realitatea, poate afecta buna funcţionare a activităţii, dar vrem să-i asigurăm toţi partenerii noştri, indiferent că sunt beneficiari de lucrări sau furnizori, precum şi pe toţi angajaţii, că societatea noastră nu are ca scop intrarea în insolvenţă şi nici blocarea proiectelor pe care le are în derulare”, a declarat Dan Rusu.

El a subliniat că Eurostrade Company SA are în desfăşurare contracte pentru lucrări complexe de execuţie drumuri, construcţii civile, industriale şi agricole pentru următorii trei ani, în valoare de 25,8 milioane de lei. De asemenea, firma are în momentul de faţă 120 de angajaţi şi o baza industrială şi logistică performantă în domeniul construcţiilor.

 

Investiţii în dezvoltarea de noi produse pentru domeniul construcţiilor

Pe de altă parte, făcând referire la fondurile europene obţinute, Dan Rusu a explicat că pentru domeniul construcţiilor şi, în mod special, pentru domeniul construcţiilor de drumuri, căi ferate şi poduri, prin infrastructura de cercetare şi dezvoltare nou creată prin proiectul european obţinut, Eurostrade Company are ca obiectiv obţinerea de noi produse pentru industria prefabricatelor din beton, implementarea de tehnologii inovative pentru infrastructura de drumuri şi poduri prin folosirea resurselor locale din zonele în care se vor realiza lucrări de construcţii.

De precizat că prin acest proiect firma din Frasin intenţionează să-şi dezvolte activitatea prin obţinerea de produse din beton prefabricate rezistente la factori agresiv chimici, obţinerea de produse din beton precomprimat şi postcomprimat de mari deschideri cu rezultate directe pe piaţă, cu o calitate performantă, dezvoltarea şi promovarea de noi tehnologii ecologice care nu înglobează consumuri de energie nejustificate. Proiectul obţinut de firma Eurostrade Company din Frasin a fost promovat prin Programul Operaţional Sectorial – „Creşterea Competitivităţii Economice”, măsura 2.3.2.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi locuri de muncă la Eurostrade Company SA Frasin, în urma accesării de fonduri europene.
 Vizualizări articol: 2081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 9 voturi
Noi locuri de muncă la Eurostrade Company SA Frasin, în urma accesării de fonduri europene3.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei