Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 oct 2011 - Anul XVI, nr. 245 (4843)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Originalitate

Balul Bobocilor organizat de Colegiul Naţional „Petru Rareş”, o poveste cu parfum interbelic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Balul Bobocilor organizat de Colegiul „Petru Rareş”, vineri seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, s-a desfăşurat asemeni unei poveşti cu parfum interbelic, „Story of the 20’s”, din care au făcut parte muzica acelor ani, în principal jazz-ul, hainele strălucitoare (multe ornamente din mărgele, dantelă şi broderie, bentiţe legate în jurul capului), conceptele haute couture, pe care tinerele, tunse scurt sau cu bucle, le-au purtat cu stil, şi dansul, care le-a creat bobocilor libertate de exprimare pe tot parcursul spectacolului.

Nu au lipsit momentele artistice, în afara concursului, care au dat savoare balului, muzică, teatru, pantomimă, dans, realizate de elevii suceveni, al căror talent a meritat din plin promovarea. Totul a culminat cu un concert marca Vunk, care a electrizat sala, la propriu - dacă amintim focul de artificii pornit din chitara solistului Cornel Ilie, concert care i-a prins pe liceenii de la „Petru” în plină formă, cu idealuri măreţe - „Vrem o şcoală ca afară...!”.

 

Boboci mari, boboci mici

Anii 20’… Un decor adecvat perioadei pe care au ales-o ca temă liceenii de la „Petru Rareş”. Cinci mese pe scenă, 20 de scaune, lumânări, candelabre, un pianist care cântă muzică din acea perioadă.

Gazdele spectacolului au fost elevii Andreea Goreac, Clara Căşuneanu, Vlad Posmangiu, Codrin Cuciureanu şi Răzvan Airinei, cei care i-au prezentat şi încurajat pe eroii principali ai balului. Pe muzică (Parov Stelar - "Catgroove"), au fost invitaţi în scenă bobocii de clasa a IX-a, care au defilat în faţa publicului, după care s-au aşezat la mese pentru a putea fi văzuţi de juriu şi aplaudaţi de susţinători. După ce s-au retras în culise bobocii mari, cei de clasa a IX-a, a fost rândul bobocilor mici, cei de clasa a V-a, să fie aplaudaţi de public şi premiaţi, după ce au dansat charlestone şi s-au prezentat într-un mod foarte original, fără emoţii, fără greşeli, în faţa colegilor mai mari. În timp ce concurenţii din clasele a IX-a se pregăteau pentru a doua probă, pe scenă a cântat eleva Anca Elvadeanu, însoţită de perechile de dansatori Simina Rădăşanu, Vlad Palamariu, Oana Purice şi Andrei Palamariu, copii foarte talentaţi, care au adunat multe premii de-a lungul anilor, la diferite concursuri.

 

Dans şi aptitudini

La proba de dans (colaj de dans - basic quickstep, dar şi charlestone)  concurenţii au surprins publicul în mod plăcut, atât prin talent, cât şi prin costumele alese, atitudine, dăruire, dovadă că au muncit mult şi s-au pregătit serios înainte de spectacol. Coregrafia a fost foarte bine aleasă şi i-a pus în valoare pe toţi concurenţii, fiind greu de deliberat care sunt cei mai buni dansatori. După dans a urmat un moment umoristic, dar şi dans cu trupa Rhythm Dance, de la Palatul Copiilor Suceava, care surprinde plăcut, an de an, prin coregrafie şi costume.

Nu a lipsit din spectacol umorul (moment cu Răzvan Leparda), stand-up comedy – Vlad, un puşti din clasa a VII-a, care, cu un text bine scris, a reuşit să smulgă aplauze la scenă deschisă.

Pentru ca juriul să poată delibera în mod corect, bobocii au fost supuşi şi la proba de aptitudini, unde fiecare adolescent şi-a pus în valoare ce ştie el mai bine. Unii au dansat, alţii au cântat, iar alţii au susţinut scurte scenete umoristice sau de pantomimă, toate, însă, pe placul publicului, care i-a susţinut şi aplaudat după fiecare moment.

 

Ţinute de seară şi întrebări fulger

O trupă autohtonă, D’Eagle Roads, a interpretat live două piese rock, pe gustul colegilor din sală, care apreciază muzica adevărată.

Şi dansul a fost foarte apreciat la balul de la „Petru”. Şase fete din trupa The Ladies au prezentat un moment coregrafic – „dansul cu umbrelele”, secvenţă răsplătită cu aplauze şi ţipete din public. 

Pentru că eleganţa, feminitatea, romantismul, dar şi emanciparea şi exuberanţa erau specifice femeilor din perioada anilor ‘20, tinerele boboace s-au prezentat în faţa juriului însoţite de junii boboci, pentru proba ţinutelor de seară şi proba întrebărilor de cultură generală sau întrebări capcană. Bobocii din dinastia „Petru Rareş” s-au dovedit a fi spontani, „pe fază”, cum se spune, la întrebările fulger, însă, un plus de valoare acestui moment l-a dat evoluţia cu totul specială a două eleve cu voci foarte bune, Cezara Adam şi Sabina Panciuc, de care mi-ar plăcea să mai scriu, două eleve care au cântat piese dificile, dar interpretate fără cusur.

 

Vunk: „Artificii pe tavan”, „Vrem o ţară ca afară”

Trupa invitată special pentru un concert de o oră la Balul Bobocilor organizat de „Petru Rareş” a fost Vunk. Cornel Ilie, solistul trupei şi chitarist, alături de colegii săi, Nicu Serghea - tobe, Bogdan Crucianu – bass, Gabriel Maga – chitară, au ridicat publicul în picioare. Pe scena pe care ei au concertat, bobocii s-au distrat pe cinste. Cu o voce greu de confundat, sincer, debordând de energie, Cornel le-a dăruit sucevenilor aflaţi vineri seară în sala Casei de Cultură un buchet de melodii, piese vechi şi noi, care au transformat o seară rece de octombrie, într-o seară fierbinte. Nu a lipsit piesa „Artificii pe tavan”. Artificiile au fost la propriu, după ce au ieşit scântei din chitara lui Cornel Ilie, moment savurat din plin de public. La fel şi efectele pirotehnice de la finalul concertului. Melodii precum „Baladă pentru o minune”, „Dau alarma!”, „Noi o scoatem la capăt” (piesă care a fost şi biss, la finalul concertului), „1.000” sau „Vreau o ţară ca afară”, piesă la care a participat şi publicul – „Ca afară...”, au fost apreciate de întreaga sală. Bobocii au dansat pe ritmuri Vunk, intrând şi ieşind de mai multe ori de pe scenă, în timpul concertului.

 

Premiere la Dinastia „Petru Rareş”

După concertul susţinut de Vunk, publicul a aşteptat cu nerăbdare desemnarea câştigătorilor. Pe coloana sonoră instrumentală Louis Armstrong – „What a Wonderful World”, bobocii au fost rechemaţi pe scenă. Titlul de Miss TusiRomania – Andreea Filipciuc - IX H, Mister TusiRomania –Lazăr Croitoru (IX B), Miss Beauty – Ingrid Bliorţu (IX D). Juriul a ales ca titlul de Mister Dance să fie primit de Claudiu Cojocar (IX H), iar Miss Dance să fie aleasă Andreea Acatrinei (IX F). Cel mai popular boboc, ales de juriu Mister Popularitate, este Vlad Ştirbu (IX A). Miss Popularitate a fost aleasă Amalia Isepciuc (IX G). Premiul III, la băieţi, a fost obţinut de Andrei Michiţei (IX C), iar la fete de Cosmina Adomnicăi (IX E). Pe locul al II-a, la băieţi, s-a aflat Tudor Mihăiluc (IX E), la fete - Andreea Filipciuc (IX H ). Miss Boboc “Petru Rareş” a fost desemnată eleva Ingrid Bliorţu - IX D, iar titlul de Mister Boboc i-a revenit lui Octavian Roşu - IX F.

 

Au făcut parte din poveste...

Bobocii care au fost selectaţi şi au participat la concursul de Miss şi Mister Colegiul Naţional „Petru Rareş”, elevi care merită felicitări pentru dăruirea, dezinvoltură, implicarea pe care au avut-o în spectacol, sunt: Ştefania Cârcu - IX B, Ioana Nemeceslaus - IX B, Ingrid Bliorţu - IX D, Cosmina Adomnicăi - IX E, Gabriela Brăneanu - IX E, Geanina Grosu - IX F, Diana Nichifor - IX F, Andreea Filipciuc - IX H, Andreea Acatrinei - IX F, Amalia Isepciuc - IX G, Vlad Ştirbu - IX A, Lazăr Croitoru - IX B, Andrei Michiţei - IX C, Vlad Bădiliţă - IX E, Tudor Mihăiluc - IX E, Robert Reuţ - IX E, Octavian Roşu - IX F,

Călin Todireanu - IX F, Răzvan Smoleac - IX G, Claudiu Cojocar - IX H. 

 

Aplauze meritate

Spectacolul a plăcut şi cu siguranţă a fost apreciat de public, dovadă stând şi aplauzele celor peste 700 de spectatori, care primesc un zece cu felicitări pentru felul în care şi-au încurajat favoriţii şi pentru atmosfera creată în sală. Un merit deosebit le revine elevilor din clasele a XII-a, diriginţilor de la aceste clase, profesorilor care s-au implicat trup şi suflet la coregrafia, ansamblul de momente artistice alese pentru bal.

Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National Petru Rares Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National Petru Rares Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National Petru Rares Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National Petru Rares Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National Petru Rares Suceava
Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National Petru Rares Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National Petru Rares Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National Petru Rares Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National Petru Rares Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National Petru Rares Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National Petru Rares Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National Petru Rares Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National Petru Rares Suceava
Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National Petru Rares Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National Petru Rares Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National Petru Rares Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National Petru Rares Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National Petru Rares Suceava
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balul Bobocilor organizat de Colegiul Naţional „Petru Rareş”, o poveste cu parfum interbelic.
 Vizualizări articol: 4146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 30 voturi
Balul Bobocilor organizat de Colegiul Naţional „Petru Rareş”, o poveste cu parfum interbelic4.6530

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Topul Balurilor Bobocilor 2011

Topul Balurilor Bobocilor 2011
Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei