Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 oct 2011 - Anul XVI, nr. 245 (4843)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Guvernul finanţează investiţii de 23 de milioane de euro, la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul finanţează investiţii de aproximativ 23 de milioane de euro în staţiunea turistică Gura Humorului, a anunţat Dan Gabriel Gospodaru, deputat în colegiul Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc. La această dată, a arătat Gospodaru, în execuţie efectivă se află trei mari proiecte de investiţii, cu finanţare asigurată de la bugetul de stat, în valoare totală de peste 2 milioane de euro, şi anume modernizarea stadionului tineretului, extinderea şi modernizarea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare în partea de nord a oraşului şi reabilitarea, modernizarea şi dotarea Casei de Cultură a oraşului. De asemenea, a subliniat parlamentarul democrat-liberal, este în proceduri premergătoare execuţiei construcţia a două grădiniţe cu patru grupe de copii, în valoare totală de peste 550.000 de euro, finanţată prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), derulat de către Ministerul Dezvoltării Regionale.

Gospodaru a precizat că o etapă importantă în modernizarea şi dezvoltarea oraşului o reprezintă cele două mari proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional – Planuri Integrate de Dezvoltare Urbană: Reabilitarea infrastructurii rutiere şi Realizarea unui sistem de monitorizare video în oraş. „Aceste două proiecte, în valoare totală de peste 2,6 milioane euro, pentru care s-au semnat contractele de finanţare încă din luna aprilie 2011, dar lucrările încă nu au început din cauza unor întârzieri apărute în derularea procedurilor de licitaţie, vor avea ca finalitate modernizarea a 16 străzi cu aproape 20 de kilometri suprafaţă carosabilă şi peste 10 kilometri de trotuare, construirea unei piste de biciclete, precum şi instalarea unui sistem de supraveghere video în componenţa căruia vor intra peste 50 de camere video, 64 de puncte de acces wireless, sisteme software, precum şi două dispecerate pentru monitorizare”, a explicat Gospodaru.

 

„Guvernul PD-L investeşte masiv în modernizarea infrastructurii localităţilor care constituie o destinaţie turistică importantă”

El a spus că în perioada următoare, Guvernul, prin Ministerului Dezvoltării Regionale, va semna contractul de finanţare pentru încă un proiect din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană al oraşului Gura Humorului, prin care vor fi amenajate o serie de  accese şi parcări în zona Catedralei Ortodoxe şi pe strada Marly, în valoare de peste 700.000 de euro. „Trebuie subliniat, de asemenea, faptul că prin intermediul programului de modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial - Mediu şi derulat de către Consiliul Judeţean Suceava, oraşul Gura Humorului va beneficia de reabilitarea şi extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din oraş, în valoare de peste 17 milioane euro”, a ţinut să menţioneze deputatul PD-L de Suceava.

Gospodaru a dorit să precizeze şi faptul că, la începutul lunii septembrie, Guvernul a adoptat o hotărâre privind transferul Taberei Balada, situată în Parcul Dendrologic al oraşului, din proprietatea Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport în proprietatea oraşului Gura Humorului şi administrarea Consiliului Local, însă, pentru reintroducerea acesteia în circuitul turistic, sunt necesare lucrări de reparaţii capitale şi modernizare a clădirilor, o soluţie pentru asigurarea finanţării putând fi parteneriatul public–privat.

„Guvernul PD-L investeşte masiv în modernizarea infrastructurii localităţilor care constituie o destinaţie turistică importantă, iar investiţiile din Gura Humorului sunt o dovadă în acest sens”, a concluzionat Dan Gabriel Gospodaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul finanţează investiţii de 23 de milioane de euro, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 5 voturi
Guvernul finanţează investiţii de 23 de milioane de euro, la Gura Humorului1.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sugestie... trimis de
(17 oct 2011, 16:44:08
Ma bucur ca se fac investitii in Gura Humorului si-i felicit pe cei ce au obtinut fondurile necesare, dar sugerez organelor competente sa mai circule si pe alte strazi in afara de centrul orasului, de pilda chiar pe strada unde se afla Casa de Cultura, iti rupi picioarele , ca sa nu mai vorbesc de trotuare, daca se pot numi asa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei