Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 oct 2011 - Anul XVI, nr. 245 (4843)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fructele şi legumele crude scad riscul genetic de maladii cardiace

Oamenii care sunt susceptibili din punct de vedere genetic să dezvolte maladii cardiace pot scădea acest risc printr-un consum mare de fructe şi legume crude, potrivit unui studiu publicat în PLOS Medicine.

Autorii acestui studiu spun că cinci porţii de fructe şi legume crude consumate zilnic pot reduce acţiunea negativă a variantelor unei gene de pe cromozomul 9 - care ar fi prezentă în organismul a circa o cincime dintre oamenii cu strămoşi europeni - vinovată de apariţia maladiilor cardiace.

Potrivit acestora, dietele alimentare sănătoase scad efectele acestei gene.

La acest studiu au participat 27.000 de persoane, din Europa, China şi America Latină.

Rezultatele studiului sugerează că persoanele cu risc genetic mare - purtătoare ale variantelor genei 9p21 - care au adoptat o dietă bogată în fructe şi legume crude au prezentat ulterior probabilităţi de a se îmbolnăvi de maladii cardiace similare cu cele ale persoanelor cu riscul genetic cel mai scăzut.

Această dietă ar trebui să includă fructe şi legume proaspete sau congelate, fructe uscate, precum stafide, curmale, smochine, fructe şi legume conservate, preparate pe bază de fructe şi legume precum supe, tocane, paste, sucuri din fructe şi legume, leguminoase (fasole boabe, linte, năut), informează bbc.co.uk.

Autorii studiului, cercetătorii de la McMaster University şi McGill University, din Canada, spun că încă nu au descoperit mecanismul prin care dieta bogată în fructe şi legume reduce efectele negative ale acestei gene.

"Relaţia dintre dietă şi gene este adesea foarte complicată şi încă nu avem multe răspunsuri, dar mesajul pare să fie simplu - o dietă bogată în fructe şi legume constituie o veste bună pentru sănătatea inimii noastre", au declarat autorii acestui studiu.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fructele şi legumele crude scad riscul genetic de maladii cardiace.
 Vizualizări articol: 910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fructele şi legumele crude scad riscul genetic de maladii cardiace0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei