Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2011 - Anul XVI, nr. 236 (4834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Jaf eşuat

Elevul „gangster” din Vatra Dornei vrea în libertate pentru a merge la şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Constantin Marincean, adolescentul în vârstă de 17 ani care acum câteva zile a încercat să jefuiască sucursala BRD Vatra Dornei înarmat cu un cuţit şi o şurubelniţă, rămâne după gratii. Atât el, cât şi avocatul care l-a reprezentat ieri la Tribunalul Suceava au încercat să apeleze la coarda sensibilă a celor trei judecătoare din complet pentru a obţine eliberarea.

„Clientul meu este elev în clasa a X-a, iar prelungirea arestării lui duce la acumularea de absenţe, ceea ce nu-i va mai permite să urmeze cursurile. Dacă va fi menţinut în arest sunt create premisele pentru a deveni un client fidel al penitenciarelor. În schimb, dacă va fi eliberat şi va putea urma cursurile liceului la care este înmatriculat, poate avea un viitor”, a spus avocatul lui Marincean. Acesta a mai menţionat că tentativa de jaf a avut loc pentru că adolescentul nu avea bani să-şi procure vopsea pentru o machetă şi i-a venit ideea nefericită de a ataca banca.

În ultimul cuvânt, tânărul a mers pe aceeaşi idee şi a cerut completului de judecată punerea în libertate pentru a-şi putea continua şcoala.

 

„Nu mişcă nimeni! E un jaf!”

Tentativa de jaf în care a fost implicat elevul Liceului Teoretic „Ion Luca” din municipiul Vatra Dornei s-a petrecut vineri, la orele prânzului.

Cu puţin timp înainte de a intrat la cursuri, suspectul şi-a tras o cagulă improvizată pe faţă şi, înarmat cu un cuţit şi o şurubelniţă, a intrat în incinta BRD Vatra Dornei. Martorii povestesc că elevul a intrat în bancă şi a strigat: „Nu mişcă nimeni! E un jaf!”, după care l-a ameninţat cu cuţitul pe agentul de pază.

Constantin Marincean a fost surprins de reacţia unuia dintre bărbaţii care se aflau în interiorul băncii şi care, în loc să se sperie aşa cum se aştepta el, a pus mâna pe un scaun intenţionând să-l lovească. În acel moment, elevul a ieşit din bancă, fugind în pădurea din spatele clădirii, în zona numită „Rucăr”.

Mai multe echipaje de poliţie, sesizate prin 112, s-au deplasat imediat la faţa locului şi au început să scotocească zona, reuşind în cele din urmă să dea de suspectul în vârstă de 17 ani. Acesta, susţin poliţiştii, scăpase între timp de cagulă şi cuţit, precum şi de hainele cu care era îmbrăcat, schimbându-se cu alte obiecte de îmbrăcăminte, pe care şi le pregătise dinainte. Oamenii legii au găsit atât cagula şi cuţitul, cât şi hainele cu care suspectul era îmbrăcat în momentul tentativei de tâlhărie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevul „gangster” din Vatra Dornei vrea în libertate pentru a merge la şcoală.
 Vizualizări articol: 2157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 5 voturi
Elevul „gangster” din Vatra Dornei vrea în libertate pentru a merge la şcoală2.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei