Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2011 - Anul XVI, nr. 236 (4834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect european

La Gura Humorului va fi deschis un centru de informare şi consiliere pentru şomeri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Gura Humorului va fi deschis un centru de informare şi consiliere pentru şomeri. În cadrul unei conferinţe de presă, primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat că noul centru a fost realizat printr-un proiect european al Fundaţiei Umanitare „Silvia” şi va funcţiona într-un spaţiu din fosta centrală termică din cartierul Cetăţii. La rândul său, preşedintele acestei fundaţii, Lucreţiu Gabor, a precizat că obiectivul general al proiectului este dezvoltarea capacităţii de ocupare a persoanelor inactive şi şomerilor de lungă durată din zona Gura Humorului.

„În fapt, ne-am propus să venim cu soluţii moderne de integrare pe piaţa muncii pentru şomerii de lungă durată şi persoanele inactive, pornind de la premisa că fie nu au o calificare profesională, fie calificarea pe care o au este anacronică şi nu răspunde cerinţelor actuale de pe piaţa muncii”, a spus Lucreţiu Gabor.

El a precizat că, în cadrul acestui centru, vor fi consiliate şi informate peste 1.000 de persoane, iar alte 300 vor beneficia de programe individuale de consiliere. El a mai precizat că tot în cadrul acestui centru, 150 de persoane vor urma cursuri de formare profesională, iar 20 de persoane vor fi asistate pentru demararea unei activităţi pe cont propriu.

Preşedintele Fundaţiei „Silvia” a spus că inaugurarea oficială a Centrului local de informare, consiliere, asistenţă pentru ocupare pe piaţa muncii şi formare profesională va avea loc mâine, de la ora 10:30.

„Acest centru este practic cartierul general al proiectului. Aici se vor desfăşura activităţile de informare, consiliere, asistenţă şi formare profesională. În cadrul centrului vor activa peste zece experţi, care vor avea misiunea de a ajuta şomerii de lungă durată şi persoanele inactive să-şi găsească un loc de muncă”, a declarat Lucreţiu Gabor.

El a mai precizat că în cadrul noului centru vor fi organizate cursuri de formare profesională gratuite pe cinci domenii de actualitate, respectiv turism, industria textilă, construcţii, electrică-mecanică şi competenţe antreprenoriale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Gura Humorului va fi deschis un centru de informare şi consiliere pentru şomeri.
 Vizualizări articol: 966 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
La Gura Humorului va fi deschis un centru de informare şi consiliere pentru şomeri1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei