Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2011 - Anul XVI, nr. 234 (4832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ierarhizare

Ministerul Educaţiei a acordat calificativ maxim pentru patru programe de studii ale USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MEdCTS), prin Asociaţia Universităţilor Europene, a făcut publică ieri lista cu calificativele acordate universităţilor româneşti pentru programele de studii pe care le derulează. MEdCTS a acordat Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava calificative de la „A” la „E”.

Patru domenii de studiu ale USV au primit calificativul „A”, ceea ce înseamnă că derulează programe de studiu cu performanţă maximă. Este vorba despre Ingineria produselor alimentare, Inginerie electrică, Finanţe şi Relaţii economice internaţionale, acestea fiind, după părerea specialiştilor din MEdCTS, programele de top ale universităţii din Suceava.

 

Datele furnizate de universitate pentru întocmirea clasamentului sunt publice

Alte zece programe de studiu derulate de USV au primit din partea Ministerului Educaţiei calificativul „B”. Acestea sunt Geografie, Inginerie electrică şi telecomunicaţii, Silvicultură, Inginerie şi management, Ştiinţe administrative, Ştiinţe politice, Administrarea afacerilor, Contabilitate, Management şi Filologie.

Şapte programe de studiu au obţinut calificativul „C”, două programe au luat calificativul „D” şi şase programe sunt de categoria „E”. Programele de studiu care au obţinut cel mai mic calificativ acordat universităţii sunt Ştiinţe ale Mediului, Ingineria mediului, Sociologie, Economie, Cibernetică şi Filosofie.

Ministerul Educaţiei a anunţat rezultatele acestei ierarhizări, care oferă informaţii despre calitatea predării, a cercetării, a relaţiei cu mediul extern şi a serviciilor oferite de fiecare facultate din România. Ierarhizarea programelor de studii se realizează anual. Toate datele raportate de universităţi în vederea clasificării universităţilor şi ierarhizării programelor de studii sunt disponibile la adresa www.chestionar.uefiscdi.ro.  
Programele de studii sunt grupate în cinci categorii: „A”, „B”, „C”, „D” şi „E”. „A” reprezintă categoria celor mai performante programe, iar „E”, categoria celor mai puţin performante.

 

Clasamentul este elaborat de aceeaşi asociaţie care a încadrat USV în rândul universităţilor de categoria a III-a

Acelaşi organism, Asociaţia Universităţilor Europene, a făcut public, la începutul lunii septembrie, un clasament al universităţilor din România. Asociaţia a împărţit universităţile în trei categorii, iar USV a fost încadrată în ultima categorie.

 

USVa contestat în instanţă clasamentul universităţilor

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, profesorul univ. dr. ing. Adrian Graur, s-a arătat nemulţumit de rezultatele din clasament şi a contestat modul în care acesta a fost întocmit. Potrivit rectorului USV, „evaluarea are vicii de formă şi de fond. Cred că evaluarea nu a fost făcută profesionist. Nu vreau să spun că a fost ceva dirijat, dar nu este profesionistă”.

Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” a contestat în instanţă ordinul ministrului Educaţiei privind clasificarea universităţii sucevene în categoria a treia, a celor centrate pe educaţie.

Rectorul Adrian Graur este decis să meargă până la capăt cu demersul său şi în cazul în care se constată că justiţia din România este „dirijată”.

Potrivit Legii Educaţiei, toate universităţile româneşti, atât cele de stat, cât şi cele particulare, au fost clasificate în trei categorii, iar Universitatea „Ştefan cel Mare” a fost inclusă în ultima categorie, ceea ce înseamnă o finanţare mai proastă şi numai pentru studiile de licenţă, nu şi pentru cele postuniversitare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educaţiei a acordat calificativ maxim pentru patru programe de studii ale USV.
 Vizualizări articol: 1805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Educaţiei a acordat calificativ maxim pentru patru programe de studii ale USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Greseli trimis de
( 4 oct 2011, 12:44:20
Oana, nici macar cu copy/paste nu sunteti in stare sa preluati informatiile. Vai de capul ei de tara !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei