Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2011 - Anul XVI, nr. 234 (4832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie favorabilă

Fostul director de la Cadastru, Titi Petrea, a scăpat de puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul lui Titi Petrea, fostul director al Oficiului Judeţean de Cadastru Suceava şi actual consilier judeţean, s-a dovedit o nucă tare pentru judecători. După ce, în vară, cei doi judecători ai Curţii de Apel Suceava care aveau de soluţionat apelul nu au căzut de acord asupra soluţiei şi a fost nevoie de întrunirea unui complet de divergenţă în care a intrat un al treilea magistrat, completul de judecată astfel constituit a amânat de mai multe ori pronunţarea. Aseară, Titi Petrea a răsuflat oarecum uşurat, după ce a aflat că pedeapsa cu executare i-a fost „comutată” în închisoare cu suspendare.

Mai exact, judecătorii au admis apelurile declarate atât de Titi Petrea, cât şi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Astfel, fostul director de la Cadastru a fost condamnat şi pentru a doua faptă de corupţie pentru care fusese trimis în judecată la doi ani şi şase luni. Completul de judecată a cumulat pedepsele pronunţate şi a dispus suspendarea acestora. În aceste condiţii, Titi Petrea a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar perioada de încercare a fost stabilită la cinci ani. De asemenea, Titi Petrea a mai fost obligat să returneze lemnul pe care l-a luat de la familia din Frasin care l-a denunţat la DNA în urmă cu mai mulţi ani.

Soluţia Curţii de Apel Suceava nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În primă fază, Tribunalul Suceava îl condamnase pe fostul director de la Cadastru la doi ani de închisoare cu executare.

 

Faptele, aşa cum le-a descris DNA-ul

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Suceava se arată că Titi Petrea a cerut şi primit un teren de 1.000 de mp, situat în Molid, unde intenţiona să-şi construiască o casă de vacanţă. Pentru acest teren, fostul şef de la Cadastru s-a angajat „să-şi folosească influenţa asupra primarilor comunei Vama şi a oraşului Solca pentru retrocedarea către familia persoanei denunţătoare a unei suprafeţe de 14.960 mp”.

Pentru ca totul să pară legal, terenul din Molid a ajuns la familia lui Titi Petrea printr-un act notarial de vânzare-cumpărare, încheiat pe 7 martie 2002. Preţul plătit a fost de două milioane de lei vechi, dar, în realitate, spun procurorii, terenul a fost cedat în mod gratuit.

Ulterior, directorul Oficiului Judeţean de Cadastru i-a contactat pe primarii din Vama şi Solca şi le-a solicitat să-l ajute pe Ilie Galeş, în tentativa acestuia de a-şi recăpăta suprafaţa de 14.960 mp.  

Mai mult, măsurătorile din teren pentru identificarea parcelelor de teren ce urmau să fie retrocedate au fost realizate de firma Waresso, aparţinând familiei lui Titi Petrea.

Pentru că nu l-a ajutat pe Ilie Galeş, actualul consilier judeţean a consimţit în august 2005 să-i returneze terenul din Molid, sens în care s-a întocmit un nou act notarial de vânzare-cumpărare.

A doua faptă de trafic de influenţă de care este acuzat Titi Petrea şi pentru care a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava s-a petrecut în primăvara anului 2004. Procurorii DNA susţin că Titi Petrea „a pretins şi primit cantitatea de şase mc de cherestea şi un mc de căpriori, în valoare de aproximativ 18 milioane de lei vechi, afirmând că-şi va exercita influenţa de director al OCPI Suceava, cât şi de expert judiciar topo, faţă de magistraţii de la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, pentru obţinerea unei hotărâri judecătoreşti favorabile persoanei denunţătoare prin care să obţină terenul în suprafaţă de 14.960 mp”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul director de la Cadastru, Titi Petrea, a scăpat de puşcărie.
 Vizualizări articol: 2109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Fostul director de la Cadastru, Titi Petrea, a scăpat de puşcărie3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   REMEMBER trimis de
( 4 oct 2011, 12:54:10
IN LOCALITATILE DE LA GRANITA,ART.16 DIN CONSTITUTIA ROMANIEI,ESTE CA SI INEXISTENT.A SE VEDEA CAZUL,I.HABUR-IZV,SUCEVEI.JAFU SILVIC SI IMPROPIETARIRILE ILEGALE,NU SUNT NUMAI PTR.PASTRAREA FUNCTIILOR SI AVANSARI,OFERA SI O PROTECTIE CONSISTENTA.DOAR TEMPORAR,SPERAM.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei