Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 sep 2011 - Anul XVI, nr. 217 (4815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noutăţi legislative

Unităţile închise de DSP îşi pot relua activitatea numai după şase luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava are la dispoziţie măsuri noi împotriva agenţilor economici care nu respectă legea din domeniul sănătăţii publice. Aşa a informat şeful instituţiei, dr. Ludovic Abiţei, care a arătat că, de luni, printr-o Hotărâre de Guvern, s-a introdus pedeapsa complementară, ceea ce înseamnă că, pe lângă amendă, operatorii economici pot fi sancţionaţi şi cu închiderea unităţii. „Pedeapsa complementară este valabilă şase luni. Dacă, înainte, puteai să faci redeschiderea unei unităţi la două sau trei săptămâni, acum se impune o perioadă de aşteptare de jumătate de an”, a spus Abiţei.

 

Retragerea avizului şi decizie de închidere, pentru unităţile care se sustrag controalelor

El a precizat că, în baza noilor reglementări, şi lipsa de colaborare a agenţilor economici cu echipele venite în control atrage după sine măsuri dure, respectiv retragerea avizului şi închiderea unităţii.

„De multe ori, ne confruntam cu situaţia în care mergeam la o unitate, iar pe celelalte din zonă nu le mai puteam verifica deoarece le găseam cu uşile închise. Acum, acest lucru se consideră  lipsă de colaborare şi se sancţionează. Noi luăm datele firmei de la Camera de Comerţ şi Industrie şi emitem dispoziţie de închidere. Prin lege, suntem obligaţi să le comunicăm şi celor de la Finanţe decizia noastră, pentru că apare problema bilanţului contabil. Dacă unitatea va continua să funcţioneze în ciuda interdicţiei noastre, în baza bilanţului contabil, se pot confisca banii rulaţi pe perioada în care activitatea era teoretic oprită”, a adăugat şeful DSP, care a apreciat că noile reglementări îi vor determina pe agenţii economici din judeţ să fie mai atenţi la respectarea legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unităţile închise de DSP îşi pot relua activitatea numai după şase luni.
 Vizualizări articol: 660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unităţile închise de DSP îşi pot relua activitatea numai după şase luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei