Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 sep 2011 - Anul XVI, nr. 217 (4815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Delicvenţă juvenilă

Minor de 17 ani, arestat pentru furturi în serie, comise cu complici de 12 şi 14 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un adolescent în vârstă de 17 ani a fost arestat preventiv după ce, au stabilit poliţiştii, a comis furturi în serie pe raza municipiului Fălticeni, fapte comise împreună cu copii de 12 sau 14 ani.

Minorul, Sebastian Mbina, din Fălticeni, a fost reţinut pentru 24 de ore în cursul zilei de luni, ulterior, ieri, acesta fiind prezentat Judecătoriei Fălticeni cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au decis arestarea preventivă a minorului pe o perioadă de 20 de zile, pentru infracţiunea de furt calificat.

Din ancheta oamenilor legii de la Poliţia municipiului Fălticeni rezultă că la finele lunii august minorul de 17 ani, împreună cu doi complici, unul de 12 şi unul de 14 ani, a spart Biblioteca Municipală Fălticeni, furând din interior o unitate de calculator, un monitor, un aspirator şi o combină muzicală, prejudiciul fiind calculat la 4.500 de lei. În afara acestei spargeri, minorul de 17 ani mai este suspect principal în alte şapte furturi, însă, precizează surse judiciare, el mai este în curs de probare şi în alte 10-15 cazuri de furt.

Anchetatorii au propus arestarea sa preventivă din două motive, acestea fiind furturile repetate şi gradul de pericol social reprezentat de tânărul de 17 ani prin faptul că atrage în jurul său minori de vârste mult mai fragede. 

În România, de regulă, minorii răspund penal pentru faptele lor abia după vârsta de 16 ani şi după ce au comis mai multe infracţiuni, cei mai mici fiind traşi la răspundere doar în cazuri excepţionale. În judeţ au fost situaţii când minori de 12, 13 sau 14 ani au comis furturi unul după altul.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minor de 17 ani, arestat pentru furturi în serie, comise cu complici de 12 şi 14 ani.
 Vizualizări articol: 1233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Minor de 17 ani, arestat pentru furturi în serie, comise cu complici de 12 şi 14 ani4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei