Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iul 2011 - Anul XVI, nr. 175 (4773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Prefectura a găsit 30 de acte administrative ilegale emise de administraţiile sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura judeţului Suceava a găsit nereguli la 30 de acte administrative emise în primele şase luni ale acestui an de către administraţiile locale.

Potrivit unui raport al Prefecturii, această instituţie a efectuat controlul de legalitate pentru 44.584 de acte emise de cele 114 Consilii Locale, de Consiliul Judeţean, de primar şi de preşedintele CJ Suceava. Din totalul actelor administrative verificate, 101 sunt Hotărâri ale CJ Suceava, iar 411 sunt dispoziţii ale şefului administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur. Din raportul Prefecturii Suceava reiese faptul că la aceste acte nu au fost găsite nereguli.

Potrivit prefectului Sorin Popescu, în urma exercitării controlului de legalitate au fost găsite ilegalităţi în cazul a 19 Hotărâri ale Consiliilor Locale şi a 11 dispoziţii ale primarilor, solicitându-se reanalizarea, modificarea sau revocarea lor.

Sorin Popescu a precizat că din cele 30 de acte administrative ilegale, 18 au fost revocate sau modificate de către emitent, 11 au fost menţinute în forma iniţială şi sunt în curs de reanalizare, iar în cazul unei dispoziţii de primar s-a introdus o acţiune în instanţă. Cele mai multe hotărâri de Consiliu Local pentru care s-a solicitat reanalizarea, modificarea sau anularea au fost în comunele Slatina - trei, Ipoteşti – două şi Voitinel - două.

Potrivit raportului Prefecturii, doar pentru un act administrativ s-a introdus acţiune în instanţă, respectiv o dispoziţie a primarului din oraşul Salcea. Dispoziţia viza retragerea calităţii de ordonator terţiar de credite directorului Şcolii cu clasele I-VIII Salcea, care potrivit Prefecturii a fost emisă cu încălcarea prevederilor legale. În acest caz, Prefectura a cerut reanalizarea dispoziţiei de primar, acesta refuzând să dea curs solicitării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectura a găsit 30 de acte administrative ilegale emise de administraţiile sucevene.
 Vizualizări articol: 1313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Prefectura a găsit 30 de acte administrative ilegale emise de administraţiile sucevene5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uraaa! aplauze și ovații prelungite! trimis de
(27 iul 2011, 11:13:25
Iaca ce zâce la 544/2004 Contenciosu’
Art.2 Semnificația unor termeni
--------------------
„c) act administrativ - actul unilateral cu caracter individual sau normativ, emis de o autoritate publica in vederea executarii ori a organizarii executarii legii, dand nastere, modificand sau stingand raporturi juridice; sunt asimilate actelor administrative, in sensul prezentei legi, si contractele incheiate de autoritatile publice care au ca obiect:
- punerea in valoare a bunurilor proprietate publica;
- executarea lucrarilor de interes public;
- prestarea serviciilor publice; ”
- achizitiile publice;
d) act administrativ-jurisdictional - actul juridic emis de o autoritate administrativa cu atributii jurisdictionale in solutionarea unui conflict, dupa o procedura bazata pe contradictorialitate si cu asigurarea dreptului la aparare;”
Art. 7
(1) Inainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau sau intr-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, trebuie sa solicite autoritatii publice emitente, in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului, revocarea, in tot sau in parte, a acestuia. Plangerea se poate adresa in egala masura organului ierarhic superior, daca acesta exista”.
--------------------
Amu ce zâce la 188/1999 - Administrația pu lică locală
Art.6. alin.2
(2) In relațiile dintre autoritățile administrației publice locale si
consiliul județean, […] nu există raporturi de subordonare.

1.1  RE: Uraaa! aplauze și ovații prelungite! trimis de
(27 iul 2011, 11:14:55
Da legea 340/2004 a pârcălabului (cel priceput!) ce zâce?

Art. 24 atribuțiile prefectului:
„(1) In calitate de reprezentant al Guvernului, prefectul indeplineste urmatoarele atributii principale:
a) asigura, la nivelul judetului sau, dupa caz, al municipiului Bucuresti, realizarea intereselor nationale, aplicarea si respectarea Constitutiei, a legilor, a ordonantelor si hotararilor Guvernului, a celorlalte acte normative, precum si a ordinii publice;
--------------
f) verifica legalitatea actelor administrative adoptate sau emise de autoritatile administratiei publice locale si judetene, cu exceptia actelor de gestiune;”

Art. 26.
„(1) In exercitarea atributiei cu privire la verificarea legalitatii actelor administrative ale autoritatilor administratiei publice locale ori judetene, prefectul poate ataca, in fata instantei de contencios administrativ, aceste acte, daca le considera nelegale, cu exceptia actelor de gestiune. Actul atacat este suspendat de drept.
------------------------------
1.2  RE: Uraaa! aplauze și ovații prelungite! trimis de
(27 iul 2011, 11:15:41
Acum ce ar însemna treburile astea: din raportul la cel de-al XIX-le Congres - Arcadius reales rezultă că acte administrative sunt DOAR HOTĂRÂRILE DE CONSILIU LOCAL ȘI DISPOZIȚIILE PRIMARULUI, înscrisuri care i-au fost puse sub mustață de art.115 din legea administrației pu lice locale. Iar de cele mai multe ori cel ce îi pune sub nas hârțoagele e vreun BOU de secretar de comună care ma-nainte a fost tractorist cu 4 clase, strungar, șăibar sau lăptar da acum s-a emancipat – Trăiască unchiașu nostru Spiru Haret.
Tot de la faculta silvică de la Brașov, noi, Înalții Pârcălabi Pu lici am fost instruiți pe sărite, din 2 în 2 și am învățat că arbore e numai butucul acela din pădure pe care-l căzănim, foaia poate fi numai de hârtie, act e numai motăneala pe care o facem cu mândruța iar act administrativ e numai ce-mi trimit mie semianalfabeții secretari de localități. Sintagma ACT ADMINISTRATIV UNILATERAL (cuprinzânt toate nemernicile administrative ale unei instituții publice, inclusiv refuzul de a răspunde în termen legal la o petiție!) deja e prea complicată fiindcă-s trei cuvinte la un loc care ne depășesc IQ-ul forestier.
Tot nouă ne-or spus foștii pârcălabi onofreieni ca să nu răspundem niciodată la „reclamagii”, tu-le mama lor de potlogari că doar prefectura n-o luat locul fostului secretar de partid!
1.3  RE: Uraaa! aplauze și ovații prelungite! trimis de
(27 iul 2011, 11:17:10
Ș-atunci din bilanțul glorios al pârcălabului lipsesc miile de petiții ale cetățenilor a căror interese, prin lege, sunt vătămate de ACTELE ADMINISTRATIVE ale instituțiilor publice. Cum între primării și Consiliul Județean nu există raporturi de subordonare, atunci cetățeanul își formulează,în temeiul legii contenciosului, PLÂNGEREA PREALABILĂ EXACT către forul care este investit cu aplicarea legii și are competențe de a interveni în vederea respectării legii – am numit aici INSTITUȚIA PREFECTULUI.
Dar pădurețul ia de bună „expertiza” anteriorilor ocupanți ai funcției, acte administrative sunt doar ce avem sub nas iar legea 544 a contenciosului care este conexă legislației public-instituționale rupe-o-n patru și pune-o la weceu ca să aibă milogii cu ce se omeni.
Auzi la ei, iobagii dreqului, cică să le rezolv eu litigiile cu primăriile sau cu naiba mai știe cine, de parcă IO aș fi prim-secretar de județeană!
JET dreqului, mujicilor!
„- ȘEFU! ȘEFU! Am terminat bilanțul pe 2011! Am găsit 30 de potlogării ale primarilor și ale CL-urilor. Să le dau la jurnal sub forma unui bilanț triumfalist? Ce spuneți, ȘEFU!”
„ – Lasă-mă-n powla mea, Șorice, cu copilăriile tale că altele sunt prioritățile acum!”
„ – Da șefu, am priceput, dau fuga la jurnale să dea la tiparniță. Și să știți că de data asta o să zâmbesc în poznă ca să creșteți dvs. în proțenturi.”
2.   Ultimul mesaj monitoare! trimis de
(27 iul 2011, 11:21:16
' Cause ați răzuit pictura Pârcălabului. Asta-mi sugerează că obiectivitatea si deontologia de care faceți atâta caz e doar o butaforie. In fact și voi sunteți asemenea oamenilor a căror grumaz stă plecat sub cele vremuri.
Iar meliția e la poarta mea și nu-ș ce naiba vor să ceară de la mine!
SK (sfârșit de trafic)
OVER (iepurașilor ce tremurați și la propria-vă umbră!)
2.1  RE: Ultimul mesaj monitoare! trimis de
(27 iul 2011, 21:21:12
feeling beat upfeeling beat upfeeling beat upfeeling beat upfeeling beat up

=))rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor

no talkingno talkingno talkingno talkingno talking
3.   Pentru kevin71 trimis de
(28 iul 2011, 11:01:43
esti tare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei