Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iul 2011 - Anul XVI, nr. 175 (4773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Admitere

Concurenţă mai mare ca la Iaşi, la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În prima sesiune de admitere la facultate din acest an, Universitatea „Ştefan cel Mare” a înregistrat o concurenţă pe locurile bugetate mai mare decât cea din centrul universitar Iaşi.

Potrivit unui comunicat privind admiterea al Universităţii „Ştefan cel Mare”, „Media de 2,93 de candidaţi înscrişi pentru un loc bugetat situează USV pe primul loc între universităţile din Regiunea Nord-Est, cu programe de studii similare, şi pe locul doi între instituţiile de învăţământ superior, dacă luăm în considerare şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi”. Studiul privind concurenţa s-a realizat prin comparaţie cu universităţile de stat din Iaşi şi Bacău, pentru programe de licenţă similare cu cele ale Universităţii „Ştefan cel Mare”.

Astfel, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a scos la admitere 3.360 de locuri bugetate, pentru ocuparea cărora s-au înscris 7.806 candidaţi, ceea ce înseamnă o concurenţă de 2,32 de candidaţi înscrişi pe loc bugetat.

 

USV, întrecută de Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi a scos la concursul de admitere la facultate 2.945 de locuri bugetate, numărul candidaţilor înscrişi a fost de 2.481 de absolvenţi de liceu, iar concurenţa pe loc bugetat a fost de 0,84.

La Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău au fost scoase la concursul de admitere din această lună 510 locuri subvenţionate de stat şi s-au înscris 1.086 de candidaţi, ceea ce înseamnă o concurenţă pe loc bugetat de 2,13 absolvenţi de liceu.

În ceea ce priveşte Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, această instituţie academică a scos la concurs 926 de locuri de admitere bugetate, pentru care s-au înscris 2.712 concurenţi.

În Regiunea Nord-Est, universitatea suceveană este depăşită la concurenţă doar de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi, unde pe 636 de locuri bugetate s-au înscris 2.201 candidaţi, iar concurenţa a fost de 3,46 de absolvenţi pe un loc de admitere subvenţionat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurenţă mai mare ca la Iaşi, la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava.
 Vizualizări articol: 946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Concurenţă mai mare ca la Iaşi, la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei