Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iul 2011 - Anul XVI, nr. 175 (4773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întrecere la absenţe

Sute de mii de ore de chiul, adunate de elevii suceveni în trei luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii suceveni au reuşit „performanţa” ca în doar un semestru de şcoală, respectiv primul semestru al anului trecut, să adune peste 1,5 milioane de absenţe, dintre care aproape 700.000 de absenţe au fost ore de chiul şi au rămas nemotivate în cataloage.

Numărul de absenţe de la nivelul judeţului reprezintă 5% din totalul de absenţe de la nivel naţional. Numărul de absenţe acumulate de elevii suceveni este echivalentul a 171,94 de ani lipsă de la ore.

 

Liceenii, cei mai chiulangii elevi

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman, a declarat că „din cele 1.506.234 de absenţe acumulate de elevi în primul semestru al anului şcolar 2010-2011, 806.236 de absenţe au fost motivate”.

Pe cicluri de învăţământ, cel mai mare număr de absenţe se înregistrează la nivelul liceal, unde cei 28.972 de elevi au absentat de 449.311 ori.

După liceeni, elevii de gimnaziu sunt cei care au acumulat un număr semnificativ de absenţe. 33.711 elevi de clasele V-VIII din judeţul Suceava au lipsit de la ore în doar trei luni de 301.029 de ori.

La clasele mici se înregistrează şi cel mai scăzut număr de absenţe, iar cei 32.392 de elevi din clasele I-IV au acumulat 42.623 de absenţe.

Inspectorul şcolar Laura Hacman a declarat că „diferenţa de absenţe se înregistrează la alte forme de învăţământ, seral, sau la fără frecvenţă”.

Situaţia privind absenteismul din şcolile sucevene în cel de-al doilea semestru al anului şcolar trecut nu a fost încă finalizată, aceasta fiind în lucru, datele urmând să fie transmise Ministerului Educaţiei.

 

Şcolile vor fi dotate din toamnă cu un sistem de control al absenţelor

Prezenta săptămâna trecută la Suceava, la o întâlnire cu toţi inspectorii şcolari din ţară, secretarul de stat din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului Oana Badea a declarat că „absenteismul este primul pas spre abandonul şcolar” şi, din acest motiv, reprezentanţii ministerului au spus că se intenţionează ca din anul următor în şcoli să fie introdus un sistem de înregistrare a absenţelor. „Din toamnă vom introduce un sistem informatic de control al absenţelor, o formulă de pontaj al elevului”, a declarat Oana Badea, care a mai precizat că „elevii vor fi înregistraţi la ce oră intră în şcoală, la ce oră pleacă, dacă au întârziat sau nu. Este un sistem riguros, care va înregistra totul”.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ, Laura Hacman, a declarat că „deocamdată Ministerul Educaţiei ne-a solicitat date privind absenţele acumulate de elevii din judeţ, însă nu ne-a transmis informaţii suplimentare legate de sistemul pe care vrea să-l implementeze în şcoli”. 

 

Medii de 1 şi 2 la purtare, din cauza absenţelor

Directorii de şcoli sunt încântaţi de posibilitatea introducerii unui asemenea sistem, care, după părerea lor, ar putea reduce semnificativ numărul de absenţe.

Directorul Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava, Corneliu Romaşcu, a spus că se confruntă semestrial cu problema absenţelor în rândul elevilor.

„Am făcut exmatriculări din cauza absenţelor, iar în cazul elevilor din ciclul de învăţământ obligatoriu, adică până în clasa a X-a, unde nu se poate vorbi despre exmatriculare, am scăzut nota la purtare, în unele cazuri ajungându-se şi la media 1 sau 2”, a spus Corneliu Romaşcu.

Acesta a mai explicat că numărul cel mai mare de absenţe îl acumulează elevii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate. „La 20 de absenţe nemotivate noi trebuie să anunţăm părinţii, însă aici ne confruntăm cu o problemă, aceea că părinţii sunt în multe cazuri plecaţi din ţară şi nu avem pe cine anunţa”, a mai spus directorul Colegiului Economic din Suceava.

Elevii exmatriculaţi din cauza absenţelor au posibilitatea să se reînmatriculeze în anul şcolar următor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de mii de ore de chiul, adunate de elevii suceveni în trei luni.
 Vizualizări articol: 2662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sute de mii de ore de chiul, adunate de elevii suceveni în trei luni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   =)) trimis de
(27 iul 2011, 19:25:16
mda si care este problema voastra ca ei au fugit??mda cn ai postat acest anuntz esti mintal cred ca..pe cn il intereseaza lucrurile astea???dute la oi frate ji nu posta anunturi de merda

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei