Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iul 2011 - Anul XVI, nr. 175 (4773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pufoaica de vară

Naivităţile presei româneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mă mai uit uneori, când vreau să-mi relaxez nervii greu încercaţi de viaţa grea, pe vechile tăieturi din ziarele apărute acum vreo 10-15 ani. De fiecare dată, mă minunez cât de prostuţă putea fi presa românească şi cât de repede punea ea botul la orice năzdrăvănie i se oferea spre publicare.

De pildă, în urmă cu circa zece ani, presa scria despre un misterios şi malefic personaj, care pusese, prin intermediul internetului, o recompensă de 50.000 de dolari pe capul faimosului Constantin Simirad.

După cum se ştie, purtătorul acestui nume şi-a câştigat celebritatea mai ales pentru faptul că a luat la rând toate partidele politice din România, iar după ce le-a terminat, le-a mai luat o tură la rând. A fost primar, ambasador în Cuba, şef de judeţ, dar mai ales un caraghios de profesie, cum rar se poate vedea. A vopsit de pildă toate taxiurile din oraş în galben, ca să semene cu alea din New York.

În fine, omul care voia pe tavă capul lui Simirad era, probabil, un colecţionar de dinozauri, fiindcă ce altceva poţi face cu arătarea asta, decât s-o aşezi în vitrina unui muzeu cu fosile, care ilustrează vechea viaţă din satele Botoşaniului său de origine. Dar e drept că, pe atunci, Simirad nu era atât de fosilă ca acum.

La data aceea, ştirea cu premiul pentru atentatul la adresa lui Simirad a fost preluată cu lăcomie de ştiucă de toată presa, deşi avea o impecabilă cusătură cu aţă albă, informaţia provenind de fapt de la... însuşi Simirad. Jucând cu artă actoricească rolul victimei, Simirad decreta - fiindcă printre numeroasele sale certificate de înaltă calificare îl are, cred, şi pe ăla de psihiatru la fără frecvenţă - că omul care a pus preţ pe capul lui este „un bolnav psihic”.

Păi, abia aici am căzut cu toţii de acord. Fiindcă numai un bolnav psihic ar fi putut pune la bătaie o paporniţă plină de bănet american – 50.000 de dolari – pentru o treabă care făcea, să zicem, maxim 500 de dolari, cu TVA inclus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Naivităţile presei româneşti.
 Vizualizări articol: 848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Naivităţile presei româneşti5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei