Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iul 2011 - Anul XVI, nr. 175 (4773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu mâţa-n sac

Cerea şpagă pentru autorizarea unor cursuri şi a primit o pereche de cătuşe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorul-şef de la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) Bacău, instituţie care are atribuţii de control pe toată regiunea Moldovei, inclusiv judeţul Suceava, a fost arestat ieri pentru 29 de zile.

Mandatul pe numele lui Iulian Şugaru a fost emis de Tribunalul Suceava, la propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava.

Şugaru este acuzat că în cursul lunii mai a acestui an, în calitate de inspector-şef la ISCIR - Inspecţia Teritorială Bacău, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale din judeţul Suceava, care organizează cursuri de pregătire profesională, 25 la sută din încasările firmei denunţătorului şi câte 400 de lei pentru fiecare cursant, în afara taxelor legale.

Tranzacţia a avut loc luni seară, în jurul orei 18.30, la un hotel de patru stele din apropierea municipiului Suceava.

Procurorii spun că cei 2.500 de lei au fost pretinşi cu titlu de mită pentru ca inculpatul Iulian Şugaru, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să avizeze organizarea a trei examene în domenii care necesită autorizare ISCIR. În schimb, inspectorul-şef Şugaru s-a apărat spunând că banii reprezentau o parte din contractul pe care firma trebuia să-l achite lectorului care urma să susţină cursurile profesionale pentru perfecţionarea unor persoane în meseriile de fochişti sau motostivuitorişti.

Inspectorul-şef al ISCIR IT Bacău a fost reţinut luni seară pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri pe numele său a fost emis şi un mandat de arestare pentru o perioadă de 29 de zile, măsură pe care o poate ataca cu recurs la Curtea de Apel Suceava.

Ancheta este abia la început şi nu este exclus ca în perioada următoare să mai apară şi alte cazuri, iar numărul persoanelor implicate şi împotriva cărora să se ia măsuri restrictive să crească.

Originar din Roman, Iulian Şugaru a candidat la alegerile parlamentare din 2008 pentru o funcţie de deputat în Colegiul 5 din Neamţ. Acesta a candidat din partea PD-L, dar a pierdut lupta electorală în faţa lui Ioan Munteanu, un candidat propus şi susţinut de PSD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cerea şpagă pentru autorizarea unor cursuri şi a primit o pereche de cătuşe.
 Vizualizări articol: 3971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
Cerea şpagă pentru autorizarea unor cursuri şi a primit o pereche de cătuşe3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce vremuri ...... trimis de
(27 iul 2011, 11:13:06
Vremurile bune cand nimeni nu se mai lega de oamenii de la putere au disparut neaparat trebuie sa se schimbe ceva , sa vina urmatorii ca pe vremea lor timpul tinea mai mult cu " afaceristii " si oamenii care se " descurca "
2.   Praf in ochi. trimis de
(27 iul 2011, 14:00:48
asta e spaga de 2500 lei? Cine are pile mari da spaga exact ca in reclamele cu autotrisme "incepand cu 100.000 Euro si creste in functie de accesorii si dotari!!!" DNA-ul nu are intrare si la Primaria Suceava? daca tot sunt in zona poate ar vrea sa faca si acolo o verificare.
3.   Nu e o exceptie trimis de
(27 iul 2011, 16:33:14
Majoritatea celor de la ISCIR fac la fel.
Cum de accepta cei de la Mnisterul Muncii si cei de la Ministerul Economiei si Comertului ar trebui sa dea de gandit. ISCIR-ul era un organism de inspectie in domeniul instalatiilor sub presiune si a instalatiilor de ridicat. Acum, daca volumul de sercivii a scazut, au ajuns sa fie impusi in domeniul formarii profesionale unde nu sunt decat niste intrusi protejati de lege. Asta ar trebui sa dea de gandit. La ISCIR, majoritatea nu sunt decat inspectori care stiu sa faca presiuni pentru a lua spapa. Habar nu au si nici nu au fost formati si evaluati de terta parte pentru a arata ca stiu ce insemna formarea profesionala si evaluarea competentelor. RUSINE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei