Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iul 2011 - Anul XVI, nr. 175 (4773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evoluţie

Parcarea subterană din centrul Sucevei începe să prindă contur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima parcare subterană din centrul Sucevei, amenajată pe locul fostei esplanade din faţa Casei de Cultură, începe să prindă contur, odată cu turnarea plăcii inferioare a parcării.

“Lucrările au avansat foarte mult. De săptămâna viitoare va fi turnată partea finală a planşeului inferior al parcajului, adică radierul, cum se numeşte în termeni tehnici. Putem vorbi de o imagine viitoare a parcării subterane, pentru că următorii paşii sunt stâlpii şi placa superioară a parcajului”, a declarat viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc după comandamentul de analizare a stadiului de realizare a lucrărilor publice din oraş.

După ce au compactat fundaţia viitorului parcaj subteran şi au pus un strat de material hidroizolator, cei de la General Construct, firma care execută parcările subterane, au turnat deja un strat de beton pe unele porţiuni, operaţiune care va fi continuată astăzi, apoi sâmbătă, dacă betonul s-a întărit suficient pentru a permite să se circule pe el.

Conform graficului de lucrări, turnarea planşeului inferior al parcării subterane nr. I, care va asigura un număr de 107 locuri de parcare, ar trebui să fie finalizată cel târziu pe 10 august, dată după care se vor apuca de ridicat stâlpii de susţinere pentru planşeul superior al parcării.

La parcarea nr. II, din spatele Casei de Cultură, cu o capacitate de 55 de locuri de parcare, lucrările au fost întârziate în ultima perioadă de ploile abundente, care nu au permis utilajelor să lucreze pe fundul gropii săpate la o adâncime de peste 7 metri, şi nici transportul pământului extras de acolo la depozitul de zgură de la Termica.

Valoarea lucrărilor de amenajare a celor două parcări subterane, cu o capacitate de 162 de locuri, care ar putea fi date în folosinţă la finele anului 2012, precum şi cele de modernizare a zonei centrale se ridică la aproximativ 14 milioane de euro, banii fiind asiguraţi prin Programul Operaţional Regional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcarea subterană din centrul Sucevei începe să prindă contur.
 Vizualizări articol: 708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Parcarea subterană din centrul Sucevei începe să prindă contur5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Megalomanie trimis de
(27 iul 2011, 11:33:26
Cheltui 14 mil euro pentru 162 locuri parcare. Asta insemna ca faci un loc de parcare cu nu mai putin de 86419 euro! Cate locuri de parcare supraterane se puteau amenaja cu banii de pe un loc in subteran? Si apoi daca socotesti ca taxezi cu un euro pe ora fiecare loc de parcare si gasesti 162 idioti care sa tina parcarea plina ochi 365 zile pe an, investitia initiala se recupereaza in 10 ani! Primarul ar trebui sa stie ca parcarea subterana nu o poate duce la muzeu ca sa ascunda aceste cheltuieli fara cap, asa cum a facut cu oul ala din centru.
2.   Dincolo era mai ieftin trimis de
(27 iul 2011, 12:43:51
Cam scump totusi, nu? Cu cat e mai mare groapa cu atat intra mai multi bani in ea. N-as vrea sa par contra maretzei investitii, dar e un pic (mai mult) exagerat pretul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei