Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iul 2011 - Anul XVI, nr. 175 (4773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Fondurile pentru medicamentele compensate şi gratuite s-au epuizat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fondurile alocate judeţului Suceava, în acest an, pentru medicamentele compensate şi gratuite, au fost epuizate.

La jumătatea lunii în curs, farmaciile cu circuit deschis au terminat toţi banii, deşi sumele repartizate ar fi trebuit să le ajungă pe tot parcursul lui 2011. Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava speră, însă, într-o rectificare bugetară la începutul lunii august.

„A fost epuizat fondul pentru întreg anul, fond care era de 45.780.000 de lei”, a arătat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Anda Sălăgean, care a precizat că, totuşi, farmaciile din judeţ nu au sistat eliberarea către bolnavi a medicamentelor subvenţionate de stat. „Medicii continuă să prescrie reţete compensate şi gratuite, iar farmaciile le onorează. Deocamdată nu au existat reclamaţii din partea asiguraţilor cum că nu ar fi putut să urmeze tratamentul”, a spus responsabilul de relaţiile cu presa al CAS Suceava.

 

S-au terminat şi banii pentru tratarea pacienţilor cu diabet

În judeţul Suceava, 112 farmacii se află sub contract cu Casa de Asigurări de Sănătate şi au dreptul să le elibereze pacienţilor medicamente subvenţionate. Deşi au terminat de circa două săptămâni fondurile, unităţile de profil eliberează în continuare medicamente gratuite şi compensate, sperând că va avea loc rectificarea bugetară şi îşi vor recupera banii.

De circa două săptămâni, au început să se epuizeze şi fondurile destinate  medicamentelor din programele naţionale de sănătate. Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a informat ieri că s-au terminat banii pentru medicamentele orale, insulina şi testele pentru adulţi eliberate bolnavilor de diabet, care se tratează în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit deschis (mai sunt bani doar pentru testele copiilor). Şi la acest capitol se aşteaptă o rectificare bugetară, care, probabil, va fi la începutul lunii august.

 

“Rectificarea bugetară pe care am cerut-o va acoperi necesităţile până la sfârşitul anului”

„Fondurile alocate la începutul anului pentru medicamente au mai fost suplimentate în lunile martie şi mai anul acesta”, a adăugat Anda Sălăgean, cu precizarea că, pentru celelalte programe naţionale, cum ar fi oncologie, epidermoliză, mucoviscidoză copii şi adulţi, scleroză şi post transplant, sumele sunt acoperitoare.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat, în această săptămână, că vor primi sumele integrale pentru plata medicamentelor din programele naţionale de sănătate.

“Rectificarea bugetară pe care am cerut-o va acoperi necesităţile până la sfârşitul anului”, a spus Cristian Irimie, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Deocamdată nu a fost anunţată data la care se va face rectificarea bugetară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fondurile pentru medicamentele compensate şi gratuite s-au epuizat.
 Vizualizări articol: 1267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Fondurile pentru medicamentele compensate şi gratuite s-au epuizat2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei