Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iul 2011 - Anul XVI, nr. 175 (4773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Expediţie pe două roţi

Fac turul României pe motociclete

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

„Redescoperă România pe două roţi” este proiectul a doi tineri din judeţul Hunedoara, care şi-au propus să străbată ţara în lung şi în lat pe motociclete, iar de luni seară şi până marţi, aproape de prânz, au poposit la Suceava.

Sebastian Bârgău (32 de ani) şi Robert Fulda (30 de ani) au parcurs până acum mai bine de jumătate din traseul pe care şi l-au propus. Călare pe o Yamaha FZS şi un Suzuki GSXR, cei doi prieteni au ajuns luni seară la Suceava.

„Am plecat pe 1 iulie, din Deva. Asta e a 26-a zi, al 28-lea judeţ. Presupun că vom ajunge acasă undeva peste două săptămâni. În total vor fi în jur de 11.000 de kilometri”, ne povesteşte Sebastian.

Fondurile necesare proiectului lor ajung la aproximativ 5.000 de euro, iar cei doi prieteni şi-au găsit destul de repede sponsori. Asta şi datorită faptului că Sebastian este unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri din România (visurat.ro).

Pe unde merg fac fotografii, iar Sebastian ţine seară de seară, pe blogul său, un fel de jurnal de călătorie, în care povesteşte ce a vizitat în ziua respectivă, cu cine s-a mai întâlnit şi prin ce peripeţii a mai trecut.    

Au cu ei o hartă a României pe care adună din fiecare judeţ ştampile de la Consiliile Judeţene. Încercarea lor de a aduna ştampilele din judeţele pe care le-au călcat deja cu motocicletele nu a fost lipsită de peripeţii. „La Consiliul Judeţean Gorj au vrut să cheme poliţia, să ne aresteze... că nu avem voie să avem hartă cu ştampile”, râde Robert, amintindu-şi de acel episod. „La Suceava, nu am avut probleme”, precizează imediat tânărul. 

Ideea, explică cei doi prieteni, e că, la finalul proiectului, vor scoate la licitaţie harta respectivă, iar cu banii obţinuţi îl vor ajuta pe un prieten de-al lor, un tânăr din Cluj, care suferă de distrofie musculară progresivă congenitală.

„Dacă se vor desfiinţa judeţele, harta noastră va fi unica cu ştampilele Consiliilor Judeţene”, plusează Sebastian.

 

Despre Cetatea de Scaun: „E frumoasă, aşteptăm să o termine de renovat”

La Suceava, cei doi bikeri au făcut un tur al oraşului, luni seară, cu ajutorul a doi amici pe care i-au cunoscut prin intermediul internetului. Suficient cât să-şi dea seama că avem foarte multe mall-uri, super şi hipermarketuri pe cap de locuitor.

Ne-am întâlnit cu Sebastian şi Robert ieri, pe la ora 10.00. Voiau să vadă Cetatea de Scaun. Zis şi făcut. Au plătit câte şase lei de fiecare (taxa de vizitare) şi nu au poposit mai mult de 15 minute printre ruinele cetăţii. „E frumoasă, aşteptăm să o termine de renovat”, explică sec Sebastian.

„Am fost şi prin alte părţi şi taxa de intrare era 10-15 lei... după aia taxă de fotografiat, taxă de nu ştiu ce, mai iei o gură de aer, mai dai doi lei şi vedeai un stâlp sau mai ştiu eu ce”, completează bloggerul.

Au văzut multe lucruri interesante de-a lungul expediţiei lor pe motociclete. Multe obiective turistice nepuse în valoare aşa cum ar trebui. „Focurile vii de la Lopătari – Buzău, un obiectiv turistic unic în Europa şi un drum forestier destupat şi fără indicatoare”, exemplifică Sebastian.

Nu i-ar recomanda niciodată unui turist străin litoralul românesc, însă ar putea uşor să-i facă o listă cu multe alte obiective de vizitat în România.

   

Au furat plăcuţele de intrare în judeţ

La intrarea în fiecare judeţ, Sebastian şi Robert şi-au făcut fotografii cu plăcuţa pe care scrie numele judeţului.

Mai puţin la Teleorman. „Nu exista nici la intrare, nici la ieşire acea plăcuţă pe care să scrie judeţul Teleorman. Am aflat că fuseseră furate de hoţii de fier vechi”, râd cei doi.

În aceste condiţii, au înlocuit fotografia cu un desen făcut cu pixul, în care cei doi bikeri stau de o parte şi de alta a plăcuţei pe care scrie „Teleorman”.    

După o scurta vizită la Cetate şi un suc, o apă şi o cafea la una dintre terasele din zonă ne-am strâns mâinile şi le-am urat succes.

Următoarea oprire: Târgu Neamţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fac turul României pe motociclete.
 Vizualizări articol: 1427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Fac turul României pe motociclete4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(29 iul 2011, 19:50:42
succes baietiilor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei