Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iul 2011 - Anul XVI, nr. 166 (4764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Admitere

80% din locurile la liceu destinate romilor au rămas neocupate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 80% din locurile în clasa a IX-a pentru elevii de etnie romă din judeţul Suceava au rămas neocupate. Inspectoratul Şcolar Suceava a pus la dispoziţia absolvenţilor de clasa a VIII-a de etnie romă din Suceava 246 de locuri de admitere la liceu, însă numai 52 dintre elevii care au terminat e gimnaziul au optat pentru continuarea studiilor la liceu.

Potrivit inspectorului şcolar de specialitate Gabriela Chiper, „cei mai mulţi dintre candidaţii care s-au înscris pentru ocuparea locurilor la liceu destinate romilor au optat pentru şcoli din apropierea domiciliului, respectiv Dolhasca şi Suceava”. La Dolhasca, la Grupul Şcolar „Oltea Doamna” au fost rezervate 14 locuri în clasa a IX-a pentru romi, însă Gabriela Chiper a spus că „au fost 18 cereri şi din acest motiv unii candidaţi s-au înscris pentru repartizarea computerizată destinată tuturor absolvenţilor de gimnaziu şi nu pe locurile speciale pentru romi”. În afară de Dolhasca, elevii de etnie romă au mai optat pentru licee din Suceava şi Rădăuţi, mai puţin pentru cele din zona Câmpulung Moldovenesc sau Vatra Dornei.

 

Locurile libere vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de transfer

Locurile pentru romi rămase libere vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de transfer pentru elevii care au participat la repartizarea computerizată.

Pentru a se putea înscrie la admiterea pe aceste locuri, elevii de etnie romă trebuie să depună la dosar o adeverinţă potrivit căreia aparţin acestei etnii. Adeverinţa este eliberată de Biroul Judeţean pentru Romi. Toţi elevii care dovedesc că aparţin etniei rome şi vor să continue cursurile la liceu au fost repartizaţi pe locuri speciale şi nu la un loc cu restul candidaţilor care au terminat clasa a opta.

Criteriile de admitere şi repartizare pe locurile speciale pentru romi sunt similare celor pentru restul absolvenţilor, şi anume media aritmetică a mediei generale din anii de gimnaziu şi media la evaluarea naţională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 80% din locurile la liceu destinate romilor au rămas neocupate.
 Vizualizări articol: 788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
80% din locurile la liceu destinate romilor au rămas neocupate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(16 iul 2011, 22:26:58
ne-au murit rromii!!!! traiasca TIGANIIIIII
2.   Cand tiganul e om... trimis de
(17 iul 2011, 21:33:08
Se spune ca tiganul e om ... cand e vazut de departe... dar sa observi daca are si bacalaureat.. e mai dificil ..pentru ca nu toti oamenii au asemenea diploma...
Nu stiu de ce a consumat presa spatiul cu acest articol .. din moment ce nu a scris nimic despre faptul ca acei copii de rom au conditii sa-si continue studiile...
.. sforaim programe europene de integrare a romilor .. rezultatul e nul.
Un buloibasa mi-a spus odata ca el nu-si da fata la scoala pentru ca sa aiba cine-i aprinde focul in vatra, ca asa e traditia la ei.. o casatoreste la 10 ani , s.a.m.d., la motivatia mea cu scoala de soferi pentru ca este nevoie sa stii sa citesti pentru asta .. a replicat : "Pentru asta platesc un roman, daca am bani pentru masina si benzina , am si pentru sofer..."
Concluzia ... Romani treceti PRUTUL,DUNAREA,TISA, fugiti...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei