Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iul 2011 - Anul XVI, nr. 166 (4764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pe caniculă

Punctele de prim-ajutor, asaltate de sucevenii dornici să îşi ia tensiunea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Toropiţi de căldură, dar mai ales curioşi la cum reacţionează corpul lor la temperaturile ridicate înregistrate în ultimele două zile, sute de suceveni s-au înghesuit la punctele de prim-ajutor amenajate de Primăria Suceava în cinci zone din municipiu.

În cele mai multe cazuri, aceştia au dorit să le fie luată tensiunea de către cadrele medicale care deservesc aceste puncte de prim-ajutor, zilnic, între orele 10.00 – 14.00, pe întreaga perioadă în care este menţinut codul galben de caniculă.

Cele mai multe solicitări de asistenţă medicală au fost la punctul de prim-ajutor din Piaţa Centrală, unde, în prima zi de caniculă, peste 100 de oameni au venit să le fie luată tensiunea, să fie consultaţi de medic sau să primească un pahar cu apă. Numărul solicitărilor a fost atât de mare încât personalul medical a trebuit să stea după program, oamenii fiind adunaţi la coadă la uşă.

Şi la Bazar, la punctul de prim-ajutor amenajat în clădirea administrativă, au fost înregistrate destule solicitări de asistenţă medicală, ieri dimineaţă, în jurul orei 11.00, fiind înregistrate deja 47 de persoane cărora li se luase tensiunea, li s-a oferit apă sau li s-au dat medicamente pentru atenuarea efectelor căldurii.

Administratorul Bazarului, Costel Netbai, a precizat că un asemenea punct de prim-ajutor era absolut necesar, mai ales că mulţi dintre comercianţi stau încă în bătaia directă a soarelui, aşa cum şi cumpărătorii care vin aici stau uneori cu orele în soare.

“Suntem aici, la dispoziţia tuturor care au nevoie de ajutor, pe toată durata perioadei caniculare”, a precizat administratorul Bazarului.

Alte trei puncte de prim-ajutor au fost amenajate, la solicitarea municipalităţii, în Piaţa George Enescu, Piaţa Burdujeni şi Piaţa Angro, iar cişmelele de apă potabilă au fost verificate de ACET, să fie funcţionale peste tot în oraş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Punctele de prim-ajutor, asaltate de sucevenii dornici să îşi ia tensiunea.
 Vizualizări articol: 1115 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Punctele de prim-ajutor, asaltate de sucevenii dornici să îşi ia tensiunea1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei