Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2011 - Anul XVI, nr. 159 (4757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Linii ocupate

Peste 330 de suceveni, amendaţi în acest an pentru apelare abuzivă la 112

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Nu mai puţin de 80.403 apeluri s-au primit la Numărul Unic de Urgenţă 112 Suceava în trimestrul al II-lea al acestui an, iar aproape 80% dintre acestea au fost false, au anunţat, ieri, printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Potrivit statisticilor STS, liniile de la 112 continuă să fie ocupate de indivizi care au transformat serviciul apelurilor de urgenţă într-unul al glumelor proaste, al injuriilor sau alarmelor false.

De la începutul acestui an şi până în prezent au fost amendaţi de poliţie, pentru apeluri false şi abuzive, nu mai puţin de 334 de indivizi.

„Multe persoane sună fără a avea o urgenţă, adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. Se solicită informaţii despre numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituţii sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale”, se arată într-un comunicat al STS Suceava, specificându-se faptul că majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele prepay.

Autorităţile fac apel la cei care sună abuziv să nu încarce inutil liniile de urgenţă 112, întrucât un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi.

„La 112 se sună doar atunci când ai cu adevărat o urgenţă”, precizează reprezentanţii 112.

Dintre apelurile reale, înregistrate în al doilea trimestru din 2011, cele mai multe au fost transferate către Ambulanţă, Poliţie şi Pompieri.

 

Peste 190.000 de apeluri false, la 112, în 2010

În cursul anului trecut, s-au înregistrat nu mai puţin de 193.060 de apeluri false.

Au fost cazuri când s-au primit sute de apeluri de pe acelaşi număr de telefon, într-un interval de câteva zile, când s-au reclamat violuri, bătăi, incendii, accidente etc., toate false, când s-a sunat la 112 doar pentru că apelantul nu găsea loc de cazare sau rămăsese fără benzină sau când elevi de şcoală generală au dovedit că ştiu să înjure mai ceva ca un adult.

Din păcate, amenzile date de poliţie nu au reuşit să-i potolească pe „abonaţii” la 112.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 330 de suceveni, amendaţi în acest an pentru apelare abuzivă la 112.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 330 de suceveni, amendaţi în acest an pentru apelare abuzivă la 1120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si asta ptr ca trimis de
( 8 iul 2011, 13:00:37
..pentru ca la noi cartelele prepay se vand fara un document. in orice tara din europa cartelele prepay sunt vandute pe baza de buletin si sunt activate in 24 de ore. Dar la noi toti smecherii cu combinatii ( politisti , vamesi , doctori. chiar si legistul din policlinica) saptamanal schimba nr de telefon.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei