Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2011 - Anul XVI, nr. 159 (4757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Demersuri

Flutur vrea ordine în circulaţia cu transporturi agabaritice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că a solicitat instituţiilor statului să facă ordine în circulaţia cu transporturi agabaritice. Flutur a declarat că împreună cu prefectul judeţului, Sorin Popescu, a avut o întâlnire cu proprietarii drumurilor naţionale şi judeţene şi cu şefii mai multor instituţii cu atribuţii în controlul maşinilor de mare tonaj, pentru stabilirea unor măsuri concrete de identificare a camioanelor care circulă pe drumurile judeţene şi care depăşesc greutatea maximă admisă pe osie.

Şeful administraţiei judeţene a arătat că nerespectarea prevederilor legale cu privire la încărcătura maximă admisă pe osie este unul dintre motivele care duc la degradarea drumurilor judeţene şi naţionale.

„În ultima perioadă constatăm o intensificare a transporturilor agabaritice, dar şi nerespectarea normelor care prevăd o anumită greutate pe osie pentru transporturile grele în judeţul Suceava. Ne îngrijorează pentru că aceste maşini de mare tonaj pun în pericol calitatea drumurilor. Oricâţi bani ai aduce în judeţ pentru modernizarea drumurilor naţionale, judeţene sau comunale, dacă nu se respectă aceste reguli ne trezim cu surprize”, a spus Flutur.

 

Flutur spune că verificările cu cântarul la marginea drumului nu trebuie să fie de faţadă

El a adăugat că prefectul judeţului va dispune formarea unor echipe mixte de control care vor acţiona pe mai multe planuri, atât pentru identificarea maşinilor care nu respectă încărcătura maximă admisă, cât şi cu privire la circulaţia căruţelor şi a utilajelor agricole pe drumurile naţionale.

Preşedintele CJ Suceava a declarat că a solicitat intensificarea acţiunilor de control cu cântarul a maşinilor care transportă materiale grele.

„La transportatorii de lemn sunt situaţii jalnice, cum prezentau şi cei de la ARR. Asta pentru că sunt camioane de transport care şi goale nu respectă greutatea pe osie, dar să le mai şi umpli cu buşteni. Din acest motiv am cerut intensificarea controalelor cu cântarul. Şi nu neapărat cu cântarul la vedere, pentru că este o cârdăşie întreagă între cei care transportă, şi nu descoperi niciodată nimic. Vor trebui anumite spaţii amenajate special unde agenţii să-i conducă pe transportatori pentru a fi verificaţi. Pentru că acţiuni de paradă ca să pui cântarul la stradă, inclusiv la noi, la drumurile judeţene, nu au eficienţă”, a spus Gheorghe Flutur.

El a mai precizat că angajaţii Autorităţii Rutiere Române, ai Registrului Auto Român, ai Gărzii Financiare, ai Poliţiei Circulaţiei, precum şi reprezentanţii Drumurilor Naţionale şi ai celor judeţene vor trebui să stabilească un plan de acţiuni pentru a-i instrui pe şoferii maşinilor de mare tonaj să respecte legea.

„Lăcomia, adică pontarea unor şoferi pe tonă sau metru cub, va face ca atunci când terminăm unele obiective de investiţii, drumurile noastre pe care le-am făcut până acum să fie praf. Şi nu vreau să tolerăm aşa ceva”, a mai arătat preşedintele CJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur vrea ordine în circulaţia cu transporturi agabaritice.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur vrea ordine în circulaţia cu transporturi agabaritice3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 8 iul 2011, 11:10:59
Avem articol , avem poză .. suntem gata
Fabrica de vrăjeli toacă ... doar toacă
Heil, Flütherică ! săraca , neajutata
Prin conferinţe de presă salvezi Suceava ?

Băsiştii-s aroganţi şi obstructivi ( din păcate )
Şi tot din păcate e totul la picioarele lor
Folosesc cuvinte frumos brodate
Dar fapte ... citiţi ,, lista Fluturilor ’’

Au distrus calea ferată .. în numele Reformei
Îşi cară pădurile .. pe şosea , dar ... ghici
Cine credeţi că-i vinovat , la urma urmei ?!
Aţi ghicit ! NOI ... el e marele bucovinean Licurici
2.   Camioanele lui Contac de la Botosani trimis de
( 8 iul 2011, 20:08:32
Aceste camioane circula intens pe portiunea de drum Fantanele, Banesti, drum care era deteriorat iar aceste camioane au distrus si mai mult aceasta portiune de drum. Mai mult datorita greutatii si vitezei cu care se circula uneori, peretii unor case de pe traseul acestui drum s-au crapat, cine raspunde. Stie D-nul Contac de aceasta situatie, poate se sesizeaza autoritatile si fac un control cu cantarul pe aceasta portiune de drum. Cine stie!! daca se va sesiza cineva.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei