Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2011 - Anul XVI, nr. 159 (4757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Provizii

30.000 de tone de cărbune din Africa ajung în magaziile Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Furnizorul de căldură şi apă caldă pentru aproximativ 26.000 de abonaţi din municipiul Suceava se pregăteşte deja să înfrunte iarna viitoare, aprovizionându-se cu cărbune.

Astfel, Termica Suceava a încheiat un contract de aproape 4,6 milioane de dolari pentru achiziţionarea a 30.000 de tone de cărbune.

“Primele transporturi de cărbune, aproximativ 3.700 de tone, au intrat deja pe poarta Termicii, iar până luni vom avea în depozite 20.000 de tone. Săptămâna viitoare vor mai ajunge 10.000 de tone de cărbune, livrarea fiind făcută rapid, pentru că huila cumpărată de noi era deja adusă din Africa de Sud în Portul Constanţa”, a explicat directorul Termica, Silviu Gemănari.

Deşi Termica a organizat mai multe licitaţii pentru achiziţia de cărbune, în cele din urmă acestea au fost anulate, preţurile propuse fiind prea mari.

“Cărbunele care ajunge zilele acestea în depozitele Termica a fost cumpărat la preţul de 128,4 dolari tona, fără transport şi TVA. Cu tot cu transport, el ajunge la 145 de dolari tona, în vreme ce la licitaţie cel mai mic preţ propus a fost de 169 de dolari tona. În aceste condiţii am anulat licitaţiile şi am trecut la negocierea directă, preţurile oferite fiind mai bune”, a adăugat managerul societăţii de termoficare.

Pentru a asigura căldura şi apa caldă necesare pentru următorul sezon rece, Termica are nevoie de aproximativ 120.000 de tone de huilă.

“Avem timp suficient să ne aprovizionăm cu cărbune, mai ales că sezonul rece va începe prin octombrie – noiembrie, iar cu cărbunele achiziţionat deja putem asigura liniştiţi necesarul de energie termică cel puţin şi pe luna decembrie”, a precizat directorul Termica.

Recent, primarul Sucevei, Ion Lungu, a remarcat că, în ciuda scumpirilor din ultima perioadă, cărbunele rămâne totuşi cel mai sigur şi convenabil combustibil, menţionând că la gazele naturale mai apar probleme, mai ales că „dacă ruşii se supără pot închide robinetul”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 30.000 de tone de cărbune din Africa ajung în magaziile Termica.
 Vizualizări articol: 1153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
30.000 de tone de cărbune din Africa ajung în magaziile Termica5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si atunci...... trimis de
( 8 iul 2011, 23:06:19
De ce oare "Ion din Prelipca" de vreo cativa ani tot "inchide" CET-ul,cata vreme recunoaste ca incalzirea "pe carbune" este ieftina ?Recent a semnat un contract cu o firma din Bucuresti,ptr a construi o centrala pe gaz( ca doar pe gaz o sa fie).Pai mai "nea Ion din Prelipca",daca rusul se supara si inchide robinetul,daca guvernul creste pretul la gaz cu 10 procente,daca FMI recomanda cresterea pretului la 1000 de metri cubi,daca Eon Moldova spune ca in toamna creste din nou pretul la gaz,de unde mama naibii o sa primeasca populatia o gigacalorie la 115 lei in conditiile in care astazi este 182 ? De ce esti neserios "nea Ion "? Recunoaste matale mai nea Ion ca rostesti numai "balarii electorale" sau in interes de grup si te credem cu totii.
2.   ?? trimis de
(11 iul 2011, 10:08:31
ce te miri asa tare?? pai gemanari nu se arata bucuros ca se face centrala noua?atita obedienta in fata lui lungu n-am vazut decit pe timpul lui ceasca. se bucura omu' ca-si pierde locul de munca...
3.   Da trimis de
(16 iul 2011, 14:42:18
Niste hoti toti in frunte cu ionul negativ.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei