Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2011 - Anul XVI, nr. 159 (4757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şansă

Contract de muncă şi şcolarizare gratuită în Danemarca, pentru tinerii până în 24 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani au şansa de a ajunge în Danemarca, unde să muncească ca grădinari şi, în paralel, să urmeze gratuit un colegiu în care să se perfecţioneze ca horticultori. Aceasta este cea mai nouă ofertă de locuri de muncă în străinătate ajunsă la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava prin intermediul programului EURES (o reţea de cooperare între serviciile publice de ocupare europene).

Angajatorii din Danemarca pun la dispoziţie un număr de 15 posturi, de grădinari şi asistenţi de grădinari în sere.

Oferta de muncă este însoţită de obligativitatea ca angajatul să studieze la Colegiul din Kold, la profilul de horticultură.  

Conform contractului, asistenţii de grădinari vor lucra doi ani şi vor studia 33 de săptămâni, iar grădinarii vor lucra timp de trei ani şi opt luni, cu 45 de săptămâni la colegiu. Danezii mai precizează că şcolarizarea este gratuită, iar la finele primilor doi ani de studiu se vor da şi examene în limba daneză, pe care tinerii vor trebui să o înveţe pe parcurs.

Printre condiţiile iniţiale puse de angajatori se numără vârsta, între 18 şi 24 de ani, cunoaşterea temeinică a limbii engleze, deţinerea permisului de conducere categoria B, absolvirea unui liceu ori a unei facultăţi în ţară, de asemenea cei selectaţi trebuind să-şi ia angajament, prin contract, că doresc să studieze, să muncească şi să trăiască în Danemarca între doi şi patru ani.

 

Salariul brut, de la 1.400 de euro în sus

Cât despre câştiguri, danezii anunţă că oferă salarii brute de la 1.400 de euro pe lună, până la maximum 2.157 de euro, în anul al patrulea, în cazul grădinarilor. Din salariu se vor plăti impozitul şi contribuţiile sociale, chiria şi masa. În cazul chiriei, aceasta ajunge la 200-300 de euro, în funcţie de ce condiţii de confort preferă angajatul.  

După absolvirea colegiului, angajaţii vor deveni horticultori atestaţi.

Reprezentanţii AJOFM Suceava au anunţat că tinerii interesaţi de această ofertă îşi pot trimite scrisorile de intenţie până cel târziu pe 18 iulie, după 14 zile urmând a fi selectaţi candidaţii ce vor fi chemaţi în Danemarca.

Mai trebuie precizat că cele 15 posturi disponibile nu sunt valabile doar pentru judeţul Suceava, oferta fiind disponibilă la toate agenţiile de şomaj din ţară.

În oferta actuală de locuri de muncă în străinătate a AJOFM Suceava se mai găsesc posturi de asistent medical în Germania, de mecanic auto în Austria, de şofer în Italia, de inginer în Spania ori de îngrijitor la ferme de porci, tot în Danemarca.

Doritorii pot afla detalii despre toate locurile de muncă din străinătate disponibile pe site-ul www.suceava.anofm.ro, precum şi la sediul AJOFM Suceava, unde există un consilier specializat în programul EURES, care oferă consultanţă celor interesaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contract de muncă şi şcolarizare gratuită în Danemarca, pentru tinerii până în 24 de ani.
 Vizualizări articol: 760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Contract de muncă şi şcolarizare gratuită în Danemarca, pentru tinerii până în 24 de ani3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei