Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iul 2011 - Anul XVI, nr. 157 (4755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate referendum

Universitarii suceveni vor să-şi aleagă rectorul prin vot

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Următorul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava va fi ales prin vot universal, direct, secret şi egal şi nu prin concurs public. Decizia a fost luată după ce cadre didactice ale universităţii, cercetători şi reprezentanţi ai studenţilor din instituţia academică menţionată au participat la un referendum al cărui scop a fost acela de a alege modalitatea de desemnare a rectorului.

Referendumul a avut loc pe 30 iunie, iar lavot au avut dreptul să participe toate cadrele didactice şi cercetătorii care au contract de muncă pe perioadă nedeterminată în cadrul universităţii, precum şi reprezentanţii studenţilor din Senatul universitar şi din consiliile academice ale facultăţilor.

371 de persoane au fost aşteptate la vot, majoritatea cadre didactice  şi cercetători din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”, dar şi 33 de studenţi, reprezentanţi ai celor nouă facultăţi din cadrul instituţiei academice sucevene.

Din totalul persoanelor cu drept de vot s-au prezentat 76,55%, fiind astfel respectate condiţiile minime de participare prevăzute prin Ordinul de Ministru nr. 4062/15 aprilie 2011 (cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor cu drept de vot).

Rezultatele referendumului indică 24 de opţiuni (reprezentând 8,45%) pentru varianta alegerii rectorului prin concurs public şi 259 de opţiuni (reprezentând 91,19%) pentru varianta alegerii rectorului prin vot universal, direct, secret şi egal, un vot fiind anulat.

Biroul Senatului Universităţii a validat vineri, 1 iulie, rezultatul referendumului şi adecis că alegerea rectorului, pentru perioada 2012-2016, se va efectua în urma desfăşurării de alegeri generale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitarii suceveni vor să-şi aleagă rectorul prin vot.
 Vizualizări articol: 1197 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Universitarii suceveni vor să-şi aleagă rectorul prin vot5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ..se zvoneste... trimis de
( 6 iul 2011, 17:26:33
... se zvoneste prin targ,ca ,,celebra"fam.Gutt ,divorteaza sa poata candida la functia de rector,domnul.Na,ca noua lege a invatamantului ,nu destul ca-i baga in ceata pe unii,dar desface si casatorii catolice.
Sa-i fie rusine ministrului ca a pus in textul legii conditia ca sotii sa nu poata ocupa functii de conducere in cadrul universitatii(rector-decan)??? familiei Gutt ca se preteaza la astfel de mizerii(daca-i adevarat ca divorteaza)?????
E interesant de vazut,ce se intampla...........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei