Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iul 2011 - Anul XVI, nr. 157 (4755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Blocaj

Strada Ciprian Porumbescu, închisă pentru două săptămâni traficului rutier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O stradă din centrul Sucevei este închisă de ieri dimineaţă traficului rutier, iar lucrările care au început acolo vor dura cel puţin două săptămâni, timp în care circulaţia va fi deviată în principal pe strada Nicolae Bălcescu.

Blocarea circulaţiei rutiere pe strada Ciprian Porumbescu, din spatele Casei de Cultură, a fost aprobată de municipalitatea suceveană pentru a permite firmei General Construct să execute lucrările prevăzute în proiectul de amenajare a primelor două parcări subterane din Suceava.

Mai exact, este vorba de devierea străzii Vasile Bumbac pe lângă blocurile la parterul cărora funcţionează spaţii comerciale, Galeria Artiştilor Plastici şi sediul RDS, dar şi de amenajarea unui sens giratoriu în spatele Casei de Cultură.

“În programul de amenajare a parcajului intră şi modernizarea străzii care face legătura între strada Vasile Bumbac şi Ciprian Porumbescu. Acolo vine realizat un sens giratoriu. Constructorul s-a angajat ca în maxim trei săptămâni strada să fie redată circulaţiei, iar sensul giratoriu va fi circulabil atât pentru joncţiunea străzii Vasile Bumbac cu Ciprian Porumbescu, cât şi pentru accesul în parcare”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Conform autorizaţiei emise de Primăria Suceava, strada Ciprian Porumbescu trebuia blocată de pe data de 27 iunie până pe 18 iulie, dar, din cauza ploilor, lucrările nu au putut fi demarate mai devreme de ieri.

Proiectul de realizare a celor două parcări subterane, cu 155 de locuri, din centrul Sucevei, prevede amenajarea nu mai puţin de trei sensuri giratorii, cel din spatele Casei de Cultură fiind primul pe care îl începe constructorul.

Alte două sensuri giratorii urmează să fie realizate în zona McDonald’s şi în dreptul sediului Bancpost.

O altă modificare majoră a traficului din zona centrală va fi resimţită atunci când pe strada Nicolae Bălcescu se va institui sens unic, de la McDonald’s până în dreptul sediului Bancpost.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strada Ciprian Porumbescu, închisă pentru două săptămâni traficului rutier.
 Vizualizări articol: 1530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Strada Ciprian Porumbescu, închisă pentru două săptămâni traficului rutier5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Numai sa faca treaba buna... trimis de
(23 aug 2011, 23:39:27
...spun aceasta, pentru ca tot suceveanul stie ca unele strazi sunt astfaltate doar cu numele, pentru ca prima iarna va matura bunatatea de asfalt pe care acesti indivizi o toarna. Oare nu-i verifica nimeni? Ce parere aveti de strazile asfaltate, dar fara capacele de canalizare inaltate la nivel? Trebuie sa faci slalom cu masina printre ele. S-a "peticit" de curand Strada Zamca. Se circula mai bine decat inainte, dar a nu se intelege ca se circula bine, ci doar mai bine decat dezastrul care era. As vrea sa-l intreb pe inginerul care a condus lucrarile si pe inspectorul de la Primarie daca si-ar petici ograzile lor in asemenea hal. Din cate stiu eu, un "petic" sau o "plomba" sunt date cu smoala pe margini, pentru a se preveni infiltrarea apei intre asfaltul vechi si cel nou si pentru un mai bun contact intre ele. Si, mai presus de toate, sunt la nivel cu soseaua. De ce trebuie sa "simtim" din masina fiecare "petic" de asfalt peste care trecem? Dragi asfaltatori, va temeti oare ca veti face treaba prea buna, va tine "plomba" o vesnicie, n-or mai fi strazi de asfaltat si veti ramane someri? Dragi inspectori din primarie, va temeti ca daca veti avea ceva de comentat la calitatea lucrarilor, veti pierde spagile si va va mustra seful cel mare ca va faceti treaba bine?
Personal, in judetul nostru stiu un singur drum facut bine in adevaratul sens al cuvantului, si care a trecut testul atator ierni: partea din DN 17 care leaga Suceava de Gura Humorului. Sunt curios sa aflu cine l-a facut, pentru ca are vreo cativa ani buni si asfaltul inca se tine bine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei