Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iul 2011 - Anul XVI, nr. 157 (4755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

CJ Suceava a stabilit trasee pentru pelerinii care vizitează Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a definitivat traseele pe care turiştii care vor participa la programul turistic „Pelerin în Bucovina” le vor putea parcurge pe jos, cu bicicleta sau cu maşina. Programul „Pelerin în Bucovina” de anul acesta va fi realizat pe fonduri europene şi presupune realizarea unui pelerinaj din Viena şi până în Bucovina, cu destinaţii finale Mănăstirea Putna, Basilica Minor din Cacica şi Mănăstirea Hagigadar, lăcaşuri de cult care au hramul de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Proiectul va debuta pe data de 15 iulie, din Piaţa „Sf. Ştefan” din Viena, de unde Niculai Barbă, consilierul personal al şefului administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, va pleca spre Putna.

Niculai Barbă va parcurge pe jos, cu bicicleta şi cu maşina traseul Viena – Bratislava – Gyor – Budapesta – Szolnok – Vama Borş – Oradea – Cluj – Suceava. Niculai Barbă ar urma să ajungă în pasul Tihuţa pe data de 22 iulie. A doua zi, pe 23 iulie, consilierul personal al lui Gheorghe Flutur va porni spre Gura Humorului împreună cu un grup de biciclişti. Niculai Barbă a spus că pe traseul de la Viena şi până în judeţul Suceava va fi însoţit de o echipă tehnică, precizând că scopul deplasării este şi acela de a realiza o fişă a traseului. „În urma documentaţiei pe care o vom realiza va rezulta o ofertă pentru parcurgerea acestui traseu de pelerinaj, la alegere pentru diferite porţiuni. Această fişă tehnică va conţine informaţii complete pentru cei care vor să parcurgă acest traseu pe jos, cu bicicleta sau cu maşina”, a spus Niculai Barbă.

 

Au fost stabilite traseele celor trei „Drumuri ale smereniei”

Pe de altă parte, Niculai Barbă a arătat că, începând cu data de 15 iulie, turiştii vor putea să parcurgă cele trei „Drumuri ale smereniei”, care au ca punct de plecare Casa Pelerinului din oraşul Gura Humorului. „Drumurile smereniei” vor putea fi parcurse pe jos, cu bicicleta sau cu maşina, pentru fiecare variantă în parte fiind amenajate trasee distincte. „Turiştii vor putea să obţină hărţi de la centrul de pelerinaj din Gura Humorului şi, de asemenea, se vor putea organiza în grupuri cu ghizi, în special pe traseele care se pot parcurge pe jos sau cu bicicleta. Astfel, spre Putna se poate opta pentru un traseu pe jos, sau combinat, cu maşina, cu bicicleta sau pe jos. Una dintre variante poate fi plecarea cu maşina până la Poiana Micului, apoi pe jos sau cu bicicleta până la Suceviţa. De aici traseul pate fi continuat pe jos sau cu bicicleta până la Putna, sau cu maşina, prin Marginea – Rădăuţi - Putna”, a spus Niculai Barbă.

El a adăugat că un alt traseu cu maşina spre Putna poate fi Gura Humorului – Mănăstirea Voroneţ – Moldoviţa – Ciumârna – pasul Palma – Suceviţa – Marginea – Rădăuţi – Putna. De precizat că acest traseu poate fi parcurs şi pe jos sau cu bicicleta, însă turiştii care optează pentru aceste variante trebuie să-şi rezerve două zile pentru a ajunge la destinaţie. De asemenea, cu maşina se poate parcurge şi traseul Gura Humorului – Păltinoasa – Cacica – Marginea – Rădăuţi – Putna.

 

Grupurile de pelerini vor beneficia de serviciile unor ghizi

Niculai Barbă a mai adăugat că traseul spre Basilica Minor din Cacica poate fi parcurs pe jos sau cu bicicleta pe ruta Gura Humorului – Poiana Micului – Soloneţu Nou – Cacica, sau cu maşina, prin Păltinoasa – Vârfu Dealului – Cacica.

Nu în ultimul rând, traseul spre Mănăstirea Hagigadar poate fi parcurs cu maşina pe ruta Gura Humorului – Ilişeşti – Suceava, precum şi pe jos sau cu bicicleta pe ruta Gura Humorului – Ciprian Porumbescu (Stupca) – Frumoasa – Moara. „Informaţii cu privire la aceste trasee vor putea fi obţinute la centrul de pelerinaj din Gura Humorului, precum şi de la Departamentul de Turism al Consiliului Judeţean. De precizat că pentru grupurile de persoane care vor să parcurgă aceste trasee pe jos sau cu bicicleta vor fi asiguraţi ghizi care să-i însoţească pe pelerini. Ghizii vor fi persoane pregătite din cadrul Serviciului de Salvamont şi Departamentul de Turism al CJ Suceava. În momentul de faţă avem discuţii pentru a-i include în acest proiect, ca ghizi, pe studenţii de la Universitatea Suceava, care îşi vor putea face astfel practica sau să participe la proiect ca voluntari”, a spus Niculai Barbă.

El a mai spus că până la începerea programului „Pelerin în Bucovina” vor fi întocmite fişe tehnice ale fiecărui traseu în parte, care vor conţine atât informaţii cu privire la atracţiile turistice, cât şi fotografii de pe fiecare rută. Pe de altă parte, Barbă a arătat că între 15 iulie şi 15 august, pelerinii care vin în Bucovina vor putea participa şi la alte evenimente, printre care Întâlniri Bucovinene de la Câmpulung Moldovenesc, Festivalul Păstrăvului de la Ciocăneşti, precum şi debutul Festivalului Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava a stabilit trasee pentru pelerinii care vizitează Bucovina.
 Vizualizări articol: 771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
CJ Suceava a stabilit trasee pentru pelerinii care vizitează Bucovina3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei