Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iul 2011 - Anul XVI, nr. 157 (4755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Afaceri interzise

Prinşi în flagrant, în timp ce încercau să vândă aproape 100 de grame de haşiş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi tineri din oraşul Frasin au fost arestaţi preventiv, ieri după-amiază, după ce au încercat să vândă 94 de grame de haşiş.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în arest au ajuns Vasile Dulai, în vârstă de 24 de ani, şi Cezar Ionuţ Fierar, de 23 de ani.

În acest caz au fost implicaţi şi alţi doi tineri, Adrian Sebeştin, în vârstă de 23 de ani, din municipiul Suceava, şi Silviu Ciolac, de 25 de ani, din oraşul Frasin, faţă de care procurorii Direcţiei de Combatere a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au luat măsura obligării de a nu părăsi ţara, respectiv localitatea, pe perioada cercetărilor.

 

„Ciocolată” interzisă

Din informaţiile pe care le deţinem, în urmă cu aproximativ o lună, Vasile Dulai se afla într-un parc din Lisabona (Portugalia), împreună cu o rudă de-a sa, şi fumau o ţigară cu haşiş.

La un moment dat, cei doi au fost abordaţi de un amic, care, aflând că Vasile Dulai urma să se întoarcă acasă, la Frasin, l-a întrebat dacă nu ar vrea să vândă pentru el 100 de grame de haşiş, contra sumei de cel puţin 5.000 de lei, oferindu-i un comision de 100 de euro.

Având nevoie de bani, tânărul din Frasin a acceptat afacerea.

Cantitatea de haşiş, susţin surse judiciare, era ambalată în staniol, iar peste acesta era trasă o folie de plastic transparentă.

Pentru a ascunde marfa ilegală, Vasile Dulai a băgat drogurile într-un borcan de ciocolată Nutella pe care l-a pus printre haine şi alte bunuri, în bagajul său.

 

Au ascuns drogurile în casa bunicii

Ajuns la Frasin, Vasile Dulai a luat legătura cu un prieten de-al său, Cezar Ionuţ Fierar, zis „Chiele”, spunându-i de toată afacerea şi ascunzând drogurile în casa bunicii acestuia din urmă.

Cei doi s-au hotărât să găsească un posibil cumpărător pentru întreaga marfă, căutând clienţi printre cunoştinţele lor care aveau relaţii în mediile consumatorilor de droguri.

Aşa au ajuns să dea de Adrian Sebeştin, zis „Jeleu”, care le-a spus că ştie pe cineva interesat şi că respectiva persoană o să-i contacteze telefonic.

   

Şi-a luat bodyguard la tranzacţie 

Luni, 4 iulie, Vasile Dulai a primit un telefon de la un bărbat necunoscut, care s-a recomandat „Sergiu” şi s-a arătat interesat să cumpere întreaga cantitate de haşiş.

Şi-au dat întâlnire peste o jumătate de oră, într-o benzinărie de la intrarea în Gura Humorului, dinspre municipiul Suceava.

Potrivit anchetatorilor, Vasile Dulai l-a sunat imediat pe Cezar Ionuţ Fierar, cerându-i să o sune pe bunica sa, pentru a-i permite accesul în locuinţă, sub pretextul că are de luat ceva urgent, fiind vorba de drogurile aduse din Portugalia.

Dulai şi Fierar au stabilit să vândă haşişul contra sumei de 7.000 de lei.

Vasile Dulai i-a spus despre tranzacţia cu droguri pe care urma să o încheie unui amic de-al său, Silviu Ciolac, care a fost de acord să-l însoţească, rolul acestuia din urmă fiind acela de a a-i asigura paza şi protecţia în cazul în care cumpărătorul ar fi devenit violent, sens în care s-a şi înarmat cu o armă albă tip „box”.

 

Au primit 1.300 de euro şi, după câteva secunde, câte o pereche de cătuşe

În jurul orei 18:45, Vasile Dulai şi bodyguardul său, după ce în prealabil au luat haşişul ascuns în casa bunicii lui Fierar, au ajuns în benzinăria în care primul dintre ei îşi dăduse întâlnire cu pretinsul cumpărător.

Au negociat să-i vândă cele 94 de grame de haşiş contra sumei de 1.300 de euro.

La câteva secunde după ce-au primit banii, maşina în care s-a făcut tranzacţia a fost înconjurată de ofiţeri Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava. 

„Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor”, se precizează într-un comunicat al anchetatorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prinşi în flagrant, în timp ce încercau să vândă aproape 100 de grame de haşiş.
 Vizualizări articol: 980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Prinşi în flagrant, în timp ce încercau să vândă aproape 100 de grame de haşiş5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   =)) trimis de
( 6 iul 2011, 18:56:18
mda fraer si ell....afacerist,,,,dar nu stie ca telefoanele i sunt ascultate?????mda romanu e si destept dar si prost deabinelea=))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei