Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iul 2011 - Anul XVI, nr. 157 (4755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe lângă lege

„Agentul constatator” Costel Ignătescu şi amenda

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe lângă drumuri proaste şi vreme neprielnică, turismul din Bucovina mai primeşte lovituri sub centură şi din alte direcţii. Culmea, acestea vin din partea unor oameni care ar trebui să asigure o bună funcţionare în domeniu, dar care nu par capabili să completeze corect un proces verbal de sancţionare. Nu este o glumă, ci adevărul gol-goluţ, iar „agentul constatator” al Direcţiei de Control, Verificare şi Monitorizare Turistică poartă numele de Costel Ignătescu. Amenda în valoare de 10.000 de lei a fost aplicată pe 11 mai 2011, iar firma vizată este Gecris Bucovina, care deţine un hotel în cartierul sucevean Burdujeni.

Fără să fii specialist, la o simplă lecturare a procesului verbal întocmit de Costel Ignătescu îţi sar în ochi mai multe nereguli. Una dintre acestea este că prima pagină a documentului de sancţionare nu este semnată de agentul constatator. Articolul 19, alineat 1, din OG 2/2001, cu privire la regimul juridic al contravenţiilor spune extrem de clar paşii care trebuie urmaţi: “Procesul verbal se semnează pe fiecare pagina de agentul constatator şi de contravenient”.  

Prin lipsa semnăturii de pe prima pagină se anulează înscrierile şi       informaţiile de pe aceasta, iar paginile următoare nu mai au nici un fel de relevanţă, iar procesul verbal este nul de drept.

Un alt motiv care atrage nulitatea absolută a procesului verbal este acela că nu există descrierea amănunţită a faptei, o cerinţă imperativă întrucât aceasta este baza care trebuie să asigure posibilitatea cercetării legalităţii actului constatator, faptele materiale şi încadrarea juridică a acestora, precum şi posibilitatea aprecierii corectitudinii sancţiunii aplicate.

 

OG 2/2001, călcată în picioare sistematic

O altă neregulă din acest proces verbal de contravenţie este acela că nu sunt consemnate obiecţiile ridicate de reprezentanţii firmei care a făcut obiectul controlului. În actul întocmit de Costel Ignătescu apare doar faptul că reprezentantul va depune contestaţie în instanţă. Şi aici, articolul 16, alineat 7 din OG 2/2001 este extrem de limpede: “În momentul încheierii procesului verbal agentul constatator este obligat să aducă la cunoştinţa contravenientului dreptul de a face obiecţii cu privire la actul de constatare. Obiecţiile sunt consemnate distinct în procesul verbal la rubrica <Alte menţiuni> sub sancţiunea nulităţii procesului verbal”.

În acelaşi proces verbal întocmit de Costel Ignătescu, în pagina trei apare menţionat că amenda se va plăti la Trezoreria Suceava, fără a se menţiona vreun număr de cont.

Practic, în doar câteva foi, „agentul constatator” Costel Ignătescu a reuşit să comită mai multe greşeli flagrante, care nu fac decât să discrediteze instituţia pe care o reprezintă şi în numele căreia merge în control pe la diferite pensiuni şi hoteluri din judeţ. De altfel, la primul termen care a avut loc la Judecătoria Suceava pentru anularea procesului verbal din 11 mai 2011, din partea Direcţiei de Control, Verificare şi Monitorizare Turistică nu s-a prezentat nimeni. Probabil că şi juriştii instituţiei au ajuns la concluzia că nu trebuie să-şi consume energiile pentru o cauză pierdută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Agentul constatator” Costel Ignătescu şi amenda.
 Vizualizări articol: 3783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
„Agentul constatator” Costel Ignătescu şi amenda5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce bou trimis de
( 6 iul 2011, 11:18:59
asta a intrat cu diploma cumparata si cu facultate la fara frecventa.. si eu care nu sunt in domeniu..stiu sa completez un proces verbal..si stiu sa.l si contestez..dar asta e bou ..a intrat cu pile e clar.
1.1  RE: Ce bou trimis de
( 6 iul 2011, 12:20:56
Nu cunosc amanunte, dar fata de bou zau ca are.
1.2  RE: Ce bou trimis de
( 6 iul 2011, 13:25:18
Fritz, nu pot decat sa iti dau dreptate....are fata de bou comunistlaughing
2.   Imbecili... trimis de
( 6 iul 2011, 13:05:57
Acuma fiecare imbecil cu fel de fel de succesuri la lipit afise PD-L a primit o functie chiar daca e beton armat la pregatire. Face si el omul ce poate ,are noroc ca nu a prins BAC-ul de anul asta ca nu mai pupa diploma de liceu. Dar pentru membrii PD-L se poate face o derogare sa poti face facultate la Spiru fara diploma de bacalaureat .
2.1  RE: Imbecili... trimis de
( 7 iul 2011, 13:05:32
Costel Ignatescu nu a avut de a face cu PD-L.
3.   Un nemernic trimis de
( 6 iul 2011, 16:57:54
Asta este berbecul care nu-si platea angajatii de la Antena ! SV, un neam prost de cea mai joasa speta.  ☭  ϑ
3.1  RE: Un nemernic trimis de
( 6 iul 2011, 16:59:38
...cautati Costel Ignatescu pe Google sa va minunati. SUCCES
4.   RAHAN mananca aurul numit rahat! trimis de
( 6 iul 2011, 20:37:13
Ce stii tu RAHAN despre Antena Suceava? Esti cumva, poate unul dintre fostii angajati(cameramani) care juca fotbal cu camerele de luat vederi cand se intorcea de pe teren? Eu daca eram in locul domnului Ignatescu va plateam salariile, insa va imputam valoarea acelor camere distruse. Eu m-am crucit cand am luat in mana una dintre acele camere... defapt le-am vazut pe toate cum aratau. Asta cu jucatul fotbalului o stiu de la un alt cameraman de la fosta Antena1, din acea vreme. E adevarata 100 % ! Cameramanii cand veneau de pe teren in loc sa-si desfasoare activitatea de descarcare a cadrelor filmate, ei tranteau camerele la 10 metri si isi vedeau de alte tampenii... dica jocuri pe calculator, harjoana si asa mai departe... Va dati mari destepti fara solicitarea cuiva!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei