Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iun 2011 - Anul XVI, nr. 140 (4738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Transport ecologic

Primăria Suceava se va dota cu automobile electrice din 2012

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primele autoturisme electrice care vor circula prin Suceava vor fi cele ale Primăriei Suceava, care şi-a propus deja să doteze parcul auto al municipalităţii cu astfel de vehicule ecologice şi economice.

Achiziţia maşinilor electrice va fi prinsă pe lista de investiţii pentru 2012, mai ales că, printr-un parteneriat al Primăriei Suceava cu firma Renault, în municipiul reşedinţă de judeţ va fi amenajată infrastructura necesară alimentării unui parc auto de 50 de maşini electrice.

Municipiul Suceava este partener alături de mari capitale ale Europei într-un proiect de susţinere a transportului electric, atât la nivel de maşină personală, cât şi pentru transportul în comun. Memorandumul de susţinere a transportului electric a fost semnat săptămâna trecută, la Lisabona, de acolo fiind înaintat la Comisia Europeană, în vederea accesării de fonduri europene.

“Este o onoare pentru oraşul Suceava să fie alături de nouă oraşe mari ale Europei, precum Londra, Lisabona, Oslo, Stockholm şi Madrid, în ceea ce priveşte introducerea transportului electric urban.

Am văzut acolo cum funcţionează transportul auto la nivelul autovehiculelor mici şi infrastructura necesară pentru alimentarea acestor autovehicule. Ce ne interesează pe noi în mod special este de a promova transportul electric la nivel de transport public. Am înţeles că cel mai dezvoltat în acest domeniu este oraşul Oslo, din Norvegia, şi vom face tot posibilul să trimitem pe cineva acolo, să colaborăm cu ei. Ne dorim ca oraşul Suceava să fie un oraş verde”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că maşinile electrice testate de el au o autonomie de aproximativ 150 de km la fiecare încărcare, costurile de achiziţionare sunt mai mari, dar a precizat că acestea se compensează cu bonusurile care se dau pentru energia verde de la UE şi cu costurile de alimentare mult mai mici decât pe benzină sau motorină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava se va dota cu automobile electrice din 2012.
 Vizualizări articol: 1818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Primăria Suceava se va dota cu automobile electrice din 20123.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce prostie !!! trimis de
(16 iun 2011, 11:39:01
Suceava nu va deveni un oras verde(ma mir ca nu a zis portocaliu) prin achizitia de masini electrice de catre primarie,sau de autobuze electrice care au preturi fabuloase in raport cu bugetul orasului si nr de calatori care vor circula (ca in Oslo !!!).Cred ca diliul , pardon , edilul sef nu a inteles de la cei cu care a discutat la Lisabona ca un oras verde inseamna mai putina poluare prin fluidizarea traficului ( asta insemnand si asfaltarea ca sa nu mai franezi - demarezi la fiecare groapa ),mai multe parcuri si spatii verzi , incurajarea mersului cu bicicleta(mai ieftina si mai ecologica decat o masina electrica) prin crearea de piste pentru biciclisti ,eliminarea prafului si noroiului de pe strazi si trotuare,eventual un parc eolian langa Suceava (in zona metropolitana !?) pentru a alimenta locuintele cu energie verde, etc. "Marele gospodar" a inteles doar ca trebuie sa cheltuie banii pe masini si autobuze ca la asta nu trebuie nici prea multa munca si nici prea multa minte ca sa ai idei si sa gasesti solutii !!!
1.1  RE: Ce prostie !!! trimis de
(16 iun 2011, 11:43:27
CAM ASA ESTE ...
1.2  RE: Ce prostie !!! trimis de
(16 iun 2011, 12:21:17
eu cu mare respect ma *** pe Lungu ! ! Taranii din Suceava vor merge ecologic. Bravo ma ! Sa traiti bine fraierilor !
1.3  RE: Ce prostie !!! trimis de
(16 iun 2011, 12:21:56
In mare parte de acord dar la partea cu eolienele ... prefer sa ma abtin putin: sunt si scumpe de montat/intretinut, fac si zgomot, perturba si fauna locala si ce te faci daca ai cateva zile sau saptamani, mai ales vara, cand nu iti mai bate vantul asa cum ar trebui?
Mai spre munte ar fi bune dar, de cand cu defrisarile, la primele ploi mai serioase risti sa plece tot parcul eolian cu pamant cu tot la vale.
2.   Ecologia lui Pește trimis de
(16 iun 2011, 13:05:00
Țara arde și baba se piaptănă...
3.   Ma simt happy deodată trimis de
(16 iun 2011, 13:49:06
Da' Primăria Sv când va dota cu drumuri, măcar municipiul? Ai?!
4.   Stiti zicala.... trimis de
(16 iun 2011, 17:11:57
Cu buzele facute si la c u r nespalata si jegoasa, asa este suceava sau mai bine zis asa a facuto gusatul asta din prelipca. De ce nu spune "edilul" sucevei la ce costuri se ridica un asemenea exemplar??? Sau mai bine zis care este comisionul lui din aceasta tranzactie???
5.   CURAT MURDAR, COANE LUNGULE ! trimis de
(16 iun 2011, 23:13:37
AŢI SOS DE PE TRASEU JUMĂTATE DIN MICROBUZE ŞI PUNE-ŢI IN LOC DOAR DOUA AUTOBUZE...CE CONFORT ŞI CE TRANSPORT CIVILIZAT VA FI DIN TOAMNĂ ODATA CU INCEPEREA ANULUI SCOLAR ! VE-ŢI PRIMI ...DOAR FELICITARI _
6.   Comentariu trimis de
(16 iun 2011, 23:19:30
b.ou.lean de lung ce eşti când vom avea şosele ca-n Oslo atunci să vii cu idei din astea geni(t)ale pogorate din mintea ta de vier c.astrat. Pentru cei curioşi costul unei maşini electrice cu o "asemenea" autonomie este de 35 mii euro varianta "cheală". Exemplar testat în urmă cu 2 zile de Ponta, un alt limbric al politichiei romanesti. Calculaţi câte 10% de maşinuţă la cele 50 de exemplare câte visează ţăranul de oraş să cumpere cu bani i publici, iese lejer un 175 mii de eurasi, cât o vilă de bugetar din conducerea primăriei.
7.   Hahaha trimis de
(17 iun 2011, 08:57:51
Ce sariti asa pe primar.. sobolanilor?laughing))
8.   Gopole le avem BONUS trimis de
(17 iun 2011, 09:03:15
Oare ce vor face cu aceste masine ca 40 dintre ele sigur intra la saramura.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei