Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iun 2011 - Anul XVI, nr. 140 (4738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

OIM solicită Guvernului României să ia măsuri în urma unui dialog tripartit intens

Joi, 16 Iunie 2011 (18:18:40)

Comisia de Norme a Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM) a solicitat Guvernului României să supună toate problemele în suspans unui dialog tripartit intensiv şi să furnizeze în acest an comisiei de experţi un raport detaliat asupra măsurilor adoptate şi un exemplar al textelor de lege aferente.

Pe baza acestui raport Comisia ar trebui să poată evalua dacă măsurile luate sunt conforme cu Convenţia 98 privind dreptul de organizare şi negociere colectivă din 1949, se arată într-un comunicat de joi al "Cartel Alfa".

De asemenea, Guvernului României i s-a solicitat să ofere informaţii detaliate şi statistici referitoare la efectul recentelor modificări legislative asupra aplicării convenţiei. Comisia a declarat că aşteaptă să primească raportul comisiei de experţi pentru a putea constata progrese substanţiale înregistrate în aplicarea convenţiei în viitorul apropiat.

Guvernul României va trebui să accepte asistenţa tehnică a Biroului Internaţional al Muncii sub forma unei misiuni de înalt nivel care va putea să abordeze totalitatea acestor puncte cu participarea efectivă a partenerilor sociali. Pe lângă aceasta, pentru reuniunea următoare a comisiei de experţi, Guvernul va trebui, deci, să ofere informaţii detaliate privind progresele realizate.

La solicitarea delegaţiei Confederaţiei "Cartel Alfa", cerere susţinută de toţi membrii confederaţiilor sindicale din cadrul delegaţiei lucrătorilor, România a intrat pe lista cazurilor speciale ale ţărilor care încalcă legislaţia OIM.

Cazul României s-a discutat în 9 iunie în plenul reuniunii Comisiei de Norme. Verdictul în acest caz s-a pronunţat sâmbătă.

Comisia a analizat în detaliu toate aspectele privitoare la restricţiile grave introduse în legislaţia românească în calea exercitării efective a dreptului de negociere colectivă pe fundalul unei crize financiare şi economice.

Comisia a avertizat asupra importanţei principiului potrivit căruia restricţiile introduse în calea negocierii colective în cadrul unei politici de stabilizare nu trebuie să fie aplicate decât ca măsură excepţională şi doar în măsura în care este necesar, fără a depăşi o perioadă rezonabilă şi că trebuie să fie însoţite de garanţiile adecvate pentru protejarea nivelului de viaţă al lucrătorilor.

"Comisia de Norme şi-a exprimat ferma speranţă că Guvernul României va reexamina măsurile legislative adoptate recent prin modificarea anterioarei legislaţii a muncii, la fel ca şi pe cele planificate, dar cu asistenţă tehnică a BIM-ului şi în deplină consultare cu partenerii sociali, în scopul de a garanta deplinul respect al principiului menţionat mai sus şi de a face astfel încât chestiunile care ţin în mod normal de condiţiile de lucru şi de angajare să fie incluse în câmpul negocierii colective pentru lucrătorii din funcţiile publice care fac obiectul convenţiei.

Lucrările celei de-a 100-a sesiuni a Conferinţei Internationale a Muncii se desfăşoară la Geneva în perioada 1-17 iunie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OIM solicită Guvernului României să ia măsuri în urma unui dialog tripartit intens.
 Vizualizări articol: 707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OIM solicită Guvernului României să ia măsuri în urma unui dialog tripartit intens0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei