Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iun 2011 - Anul XVI, nr. 140 (4738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă spre final

Primele arestări în cazul ucigaşilor lui „Ciompi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ucigaşii suceveanului Bogdan Gabriel Pădureţ, de 29 de ani, zis „Ciompi”, zis „Tony”, au fost prinşi.

Un comunicat al poliţiei londoneze spune că în cursul zilei de ieri s-au operat şase arestări, în urma a opt percheziţii care au avut loc în nordul, estul şi vestul capitalei britanice. În cazul a cinci dintre cei şase arestaţi, toţi implicaţi într-un fel sau altul în executarea cu sânge rece a lui „Ciompi”, poliţiştii au indicat şi vârstele. Este vorba de doi tineri de 19 ani, unul de 24 de ani, altul de 28 de ani şi al cincilea în vârstă de 29 de ani.

Poliţia britanică a făcut apel în continuare la cei care au informaţii despre crima din dimineaţa zilei de 27 noiembrie 2010 pentru a suna şi a sprijini ancheta, promiţând confidenţialitate.

La vremea respectivă, oamenii legii din Londra au fost destul de rezervaţi în declaraţii. Singurele confirmări, venite din partea Scotland Yard, au fost acelea că „Ciompi” a căzut victimă unor profesionişti. "A fost o crimă premeditată şi executată cu sânge rece. Pădureţ era, fără îndoială, ţinta", a declarat atunci inspectorul şef Jacqueline Sebire.

Este de aşteptat ca zilele următoare poliţiştii londonezi să ofere şi alte informaţii despre crima care a provocat fiori atât în sânul comunităţii românilor din Marea Britanie, cât şi printre rudele şi prietenii din ţară ai lui „Ciompi”.

 

Ucis cu mai multe gloanţe

Potrivit datelor de acum mai bine de jumătate de an, "Ciompi" a fost ucis cu patru gloanţe. Acestea au fost trase, după câte se pare, dintr-un pistol de calibrul 3,8 mm. Crima s-a petrecut la ora 5.30 (7.30, ora României), când Pădureţ a ajuns în faţa casei în care locuia. Suceveanul a fost condus acasă cu maşina de un prieten, iar poliţia crede că o motocicletă pe care se aflau două persoane a parcat la Tillingbourne Gardens cu câteva minute înaintea sosirii maşinii.

Când maşina s-a oprit, persoana de pe locul din spate al motocicletei a mers până la geamul maşinii din dreptul pasagerului, a scos un pistol şi l-a împuşcat pe Pădureţ de patru ori, apoi a alergat la motocicletă, care a plecat cu viteză.

Ulterior, Mariana Pădureţ, mama lui „Ciompi”, a mers la Londra, unde a luat legătura cu autorităţile şi a spus câteva cuvinte despre fiul ei. „Pentru mine, Tony însemna totul. El a avut întotdeauna o dragoste imensă pentru oameni, el şi-ar numi prietenii şi rudele fraţi şi surori. Era incredibil de generos şi iertător şi, în acelaşi timp, foarte modest. Avea un simţ deosebit al dreptăţii şi era mândru de tot ce făcea. Am un gol imens în suflet. Cuvintele nu pot exprima cât de mult îi vom simţi lipsa. Această tragedie i s-ar fi putut întâmpla oricui. Sper că oricine are vreo informaţie care le pot fi de folos autorităţilor va avea simţul datoriei, curajul şi generozitatea să declare. Vă rugăm ajutaţi-ne să găsim persoana care mi-a luat fiul de lângă mine”, a fost apelul disperat al Marianei Pădureţ.

După finalizarea tuturor formalităţilor legale, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui „Ciompi” a fost adus în ţară. Potrivit unei dorinţe mai vechi, el a fost înmormântat la Slătioara, acolo unde locuiesc bunicii săi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele arestări în cazul ucigaşilor lui „Ciompi”.
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Primele arestări în cazul ucigaşilor lui „Ciompi”5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sincere trimis de
(16 iun 2011, 11:16:17
condoleante
2.   Coldoleante familiei... trimis de
(16 iun 2011, 11:23:15
sa speram ca ii gaseste pe toti cei responsabili pentru acest act de cruzime si ca vor plati cu varf si indesat fapta comisa.
3.   ... trimis de
(16 iun 2011, 11:25:30
sa speram ca legile din Anglia nu`s ca cele din Rromania si ca sunt cu mult mai aspre si ca se vor respecta.
La noi pentru un umor, iti da 3-4 ani si aia ii iei cu suspendare si cam asta este treaba in Rromania.
4.   Pacat! trimis de
(16 iun 2011, 12:17:41
Dupa ce a plecat Ciompi, Dumnezeu l-a luat acum doua duminici si pe tatal sau. Sa-i odihneasca Domnul pe amandoi !
5.   Condoleante trimis de
(16 iun 2011, 15:17:47
Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe cei doi,fiul si tatal disparut de curind. Si,sper sa-l ierte si pe domnul ziarist pentru gafa uriasa facuta in articol,unde mentioneaza arma crimei drept un pistol de calibru 3,8 mm!!!!!!!!!
Probabil,in documentele politiei se vorbea de calibrul 38,fara a se preciza nimic altceva. In acest caz este vorba de sistemul de masura folosit in tarile anglo-saxone,unde calibrul 38 reprezinra sutimi de tol,in milimetri insemnind9,31.Deci acesta este calibrul corect al armei crimei.O minima logica ar fi trebuit sa constate ca un profesionist nu foloseste gloante cu putin mai mari in diametru decit unele ace de seringa pentru uz veterinar.
Fara suparare,domnule ziarist.
6.   De ce? trimis de
(16 iun 2011, 16:01:11
Poate aflati intre timp si de ce l-au omorat?
7.   De ce?! trimis de
(16 iun 2011, 22:34:58
De tot

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei