Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iun 2011 - Anul XVI, nr. 140 (4738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mame iresponsabile

Şi-au părăsit copiii, lăsându-i în grija concubinilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi copii care nu au împlinit încă un an au fost abandonaţi de mamele lor, fiind lăsaţi în grija concubinilor. De cele mai multe ori, concubinii acestor femei nu sunt şi taţii copiilor abandonaţi, ceea ce îi face pe aceştia să prezinte dezinteres pentru micuţi.

Este cazul unui băieţel de un an, a cărui mamă a refuzat serviciile oricărui centru maternal de pe raza judeţului, unde ar fi primit îngrijire, atât ea cât şi copilul ei, motivând că are o relaţie de concubinaj, „care în curând va fi legalizată”. Femeia a mai spus, la acel moment, că fiul ei va creşte într-un mediu favorabil. „Luna trecută, situaţia acestui copil a reapărut în atenţia serviciului nostru, după ce mama a părăsit locuinţa concubinului, lăsând minorul în grija acestuia, deşi nu era recunoscut ca tată pe certificatul de naştere. În acest caz, s-a procedat la instituirea unei măsuri speciale de protecţie a copilului la un asistent maternal profesionist”, ne-a explicat directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Margareta Isailă.    

 

Copil bolnav, fără mamă

La fel de concludent este şi cazul unei fetiţe de un an şi două luni, al cărei tată a cerut instituirea unei măsuri speciale de protecţie, pentru că mama minorei a părăsit domiciliul conjugal, iar el nu are posibilitate de a se ocupa de creşterea, educarea şi îngrijirea copilului, mai ales că este bolnav. „Acest caz este monitorizat de către Protecţia Copilului din septembrie 2010, când mama părăsise domiciliul pe fondul neînţelegerilor dintre cei doi parteneri, aceste probleme remediindu-se între timp. Aceştia şi-au luat angajamentul că se vor ocupa îndeaproape de creşterea, educarea şi îngrijirea fetiţei”, ne-a declarat Margareta Isăilă.

 

Programe de consiliere psihologică, mamă - copil 

În decursul lunii mai, Serviciul de evaluare a situaţiei de risc şi intervenţie în regim de urgenţă, din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, a fost sesizat (telefonic, scris, verbal sau Protecţia Copilului s-a autosesizat în urma unor materiale apărute în presă) cu privire la 39 de copii aflaţi în dificultate. În cazul unora dintre aceşti copii, solicitarea de a verifica situaţia din familie a venit din partea primăriilor. Pentru alţii, instituirea unei măsuri de protecţie sau consiliere psihologică, precum şi cereri de ajutor material au fost solicitate de vecini, rude, persoane care cunosc situaţia dificilă a minorilor şi vor să îi ajute.

Şase dintre cei 39 de copii aflaţi în situaţie de risc în luna mai au fost internaţi în regim de urgenţă la un asistent maternal sau într-un centru de plasament. „Celelalte cazuri, în care nu s-a impus măsură de protecţie în regim de urgenţă, au rămas spre monitorizarea instituţiei noastre şi serviciilor de asistenţă socială din cadrul primăriilor de domiciliu, care vor urmări evoluţia şi ne vor informa în cazul în care apar modificări care să impună din nou intervenţia noastră. O parte dintre aceşti copilaşi, împreună cu părinţii, sunt incluşi în cadrul unui program de consiliere psihologică la sediul instituţiei noastre”, a completat Margareta Isăilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-au părăsit copiii, lăsându-i în grija concubinilor.
 Vizualizări articol: 1728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şi-au părăsit copiii, lăsându-i în grija concubinilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei