Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mai 2011 - Anul XVI, nr. 102 (4700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Redistribuire de personal

Un medic şi o asistentă de la spitalele desfiinţate din ţară vor să lucreze la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un medic şi o asistentă, foşti angajaţi ai unor spitale din ţară închise odată cu reforma din Sănătate, vor să vină în Suceava şi să lucreze într-unul din spitalele din judeţ. Cele două cadre sanitare rămase fără un loc de muncă, după ce spitalele din ţară în care lucrau s-au transformat în cămine de bătrâni, şi-au exprimat în scris, la Direcţia de Sănătate Publică Suceava, intenţia de a ocupa unul dintre posturile vacante din judeţ.

„Un medic de obstetrică-ginecologie de la Spitalul Negreşti, din judeţul Vaslui, a solicitat postul cu această specialitate, care apărea vacant la Spitalul Municipal Rădăuţi. Spitalul a răspuns însă că pentru acest post se organizează concurs, ceea ce înseamnă că nu mai poate fi ocupat prin redistribuire. Mai avem şi o cerere din partea unei asistente medicale de la Braşov, care a optat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, dar nu am primit încă un răspuns. Probabil că va veni marţi (n. r. - astăzi), când e ultima zi a acestui proces de redistribuire”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.

 

Astăzi se încheie ultima etapă de redistribuire a personalului din unităţile sanitare reprofilate

Astăzi se încheie cea de-a treia etapă şi ultima de redistribuire a personalului din unităţile sanitare reprofilate. În această fază, personalul medico-sanitar a avut posibilitatea de a depune cereri pentru cele 27.443 de posturi vacante la nivel naţional, optând direct pe posturi şi urmând ca după angajare spitalul care-i primeşte să beneficieze de o suplimentare de buget, de la Ministerul Sănătăţii, pentru a le asigura salariile.

De menţionat că după prima etapă de redistribuire, din cele 66 de posturi de medici vacante la spitalele din judeţ şi la Serviciul de Ambulanţă Suceava, s-a ocupat doar unul, cel de pneumolog la Spitalul Municipal Rădăuţi. Cifrele au rămas neschimbate pentru cele 6,5 posturi de farmacişti, patru posturi de biologi, biochimişti, chimişti, fizicieni, 13 posturi de logopezi, sociologi, asistenţi sociali, kinetoterapeuţi şi şapte şoferi sanitari.

Modificări au apărut în ceea ce priveşte cele 294,5 posturi pentru asistenţi, unde au rămas vacante 257,5, la infirmieri, unde din 100 de posturi au rămas vacante 93, şi la îngrijitoare, unde din 150 de posturi au rămas vacante 143.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un medic şi o asistentă de la spitalele desfiinţate din ţară vor să lucreze la Suceava.
 Vizualizări articol: 1833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Un medic şi o asistentă de la spitalele desfiinţate din ţară vor să lucreze la Suceava4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei