Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mai 2011 - Anul XVI, nr. 102 (4700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nereguli

Păşune închiriată fără licitaţie, la Broşteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Instituţia Prefectului a cerut instanţei de contencios administrativ a Tribunalului Suceava anularea contractului prin care Primăria Broşteni a închiriat păşunea comunală unei firme private fără licitaţie. Ilegalitatea a fost depistată de către o comisie numită prin ordin al prefectului Sorin Arcadie Popescu, pentru a verifica modul în care au fost date în folosinţă păşunile comunale. Comisia, care îşi va încheia controalele în această săptămână, a mai descoperit că la Stulpicani păşunea a fost arendată din anul 2009, fără a exista însă o hotărâre a Consiliului Local, aşa cum spune legea. Măsurile pentru intrarea în legalitate în acest caz vor fi luate în zilele următoare.

“Am  fost sesizat că o serie de primari şi de consilii locale dispun după bunul lor plac în ceea ce priveşte administrarea păşunilor comunale, iar aceste acţiuni conduc inclusiv la diminuarea veniturilor ce s-ar putea obţine din închirierea, concesionarea, sau arendarea lor. Sunt cazuri în care păşunile au fost date în folosinţă fără licitaţie unor asociaţii de crescători de animale sau unor persoane fizice, care deţin un număr mare de animale, iar ceilalţi oameni nu au unde să-şi ducă animalele la păscut”, a declarat prefectul. El a spus că până la finele acestei săptămâni comisia numită prin ordinul său va stabili măsurile pentru intrarea în legalitate acolo unde au fost descoperite nereguli. Popescu a ţinut să sublinieze că administrarea domeniului public şi privat al comunei, oraşului sau municipiului reprezintă o atribuţie a Consiliului Local.

În acelaşi timp, la adoptarea hotărârilor, deliberativul trebuie să analizeze toate cererile depuse de persoane fizice ori juridice, prin care se solicită închirierea, concesionarea, sau arendarea unor trupuri de păşune aparţinând domeniului public sau privat al localităţii. Trebuie spus că la nivelul judeţului sunt circa 90.000 de hectare de păşune comunală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păşune închiriată fără licitaţie, la Broşteni.
 Vizualizări articol: 1375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Păşune închiriată fără licitaţie, la Broşteni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei