Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2011 - Anul XVI, nr. 94 (4692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La judecată

Pensia în celulă, pentru cel mai bătrân contrabandist din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La 76 de ani, Mihai Pînzari, cel mai bătrân contrabandist din judeţ, arestat preventiv la începutul acestei luni, după ce a fost prins la volanul unei maşini pline cu ţigări aduse din Republica Moldova, a fost trimis, ieri, în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Pînzariu nu va ajunge singur în boxa acuzaţilor, ci alături de cea cu care a fost prins în maşina burduşită cu ţigări, Maria Bodnar, în vârstă de 45 de ani, arestată preventiv în aceeaşi cauză.

Amândoi au fost daţi pe mâna judecătorilor pentru contrabandă şi încălcarea Codului Fiscal.

Deşi, de obicei, suspecţii în astfel de cazuri sunt cercetaţi în stare de libertate, Pînzari şi Bodnar au fost arestaţi preventiv, pentru că, explică anchetatorii, au mai fost prinşi făcând contrabandă cu ţigări, fiind cercetaţi şi în alte dosare penale.

„La data de 1 aprilie 2011, au transportat cu un autoturism Dacia Logan un număr de 4.990 de pachete de ţigarete marca Doina, cu banderole fiscale aparţinând Republicii Moldova, cunoscând că acestea provin din contrabandă, fiind creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 43.396 lei”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, procurorul Bogdan Apetroae.

Logan-ul condus de Pînzari a fost oprit în trafic, pe strada Cernăuţi, din municipiul Suceava, de un echipaj de poliţie.

Contrabandistul este cercetat şi pentru că ar primi ilegal pensie de handicap, fiind suspectat că încasa de ani de zile câteva sute de lei lunar, făcând parte dintre sutele de suceveni care iau indemnizaţii pentru un handicap vizual accentuat sau grav.

Practic, susţin oamenii legii, Pînzari figura în acte cu grave probleme de vedere, însă în realitate avea permis de conducere şi a fost prins de mai multe ori la volanul unor maşini încărcate cu ţigări de contrabandă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensia în celulă, pentru cel mai bătrân contrabandist din judeţ.
 Vizualizări articol: 785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Pensia în celulă, pentru cel mai bătrân contrabandist din judeţ5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Subminarea economiei nationale trimis de
(22 apr 2011, 17:41:48
Pai d.lor judecatori acest contrabandist trebuie ori inchis pe viata ori impuscat . Se poate asa ceva ? din cauza lui a picat economia tarii si de aia nu sunt bani pentru salarii , pensii , nu sunt bani pentru sistemul sanitar , de aia se desfiinteaza spiatalele etc . Nu se poate asa ceva fratilor . Banditul asta a prejudiat tot sistemul national iar saracul Boc cerseste bani de la FMI , se poate asa ceva ?
Trebuia si el sa conduca un TIR plin cu tigari si insotit de masini cu girofaruri , asa cum se procedeaza de obicei si nu loganuri . Trebuia si el sa plateasca "TVA"-ul .....n-a platit , a cazut

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei