Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2011 - Anul XVI, nr. 94 (4692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Ce aranjamente se mai făceau şi la “Clubul Român de Presă”!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe asta chiar că o uitasem: în decembrie 2000, am fost nominalizat la a doua ediţie a galei premiilor oferite anual de “Clubul Român de Presă”, la secţiunea “Expresivitate jurnalistică”. Ceilalţi doi nominalizaţi erau celebrul Ioan Groşan şi o domnişoară de la “Elle”, revistă destinată damelor cu stil. Am în faţă tăietura din “Ziua” (gazetă care, între timp, a trecut şi ea în lumea umbrelor, arză uşurel în iad!), unde Groşan colabora în calitate de superstar, cu pamflete, la rubrica sa, intitulată “Contrapunct”. Eu, modest, reprezentam doar “Opinia studenţească”, participând la acest concurs nu pentru că m-ar fi tentat laurii respectivi – laurii nu-s buni nici la salată – ci premiul în sumă de 3.000 de dolari. Cu alte cuvinte, leafa mea pe trei ani, căci pe atunci lefurile erau şi mai mici ca acum.

Din start, lucrurile mi se arătau cusute cu aţă albă: la secţiunea “Expresivitate jurnalistică”, juriul, compus din trei membri, îl avea în componenţă pe… pictorul Sabin Bălaşa! Ce treabă avea acest mânuitor de penel cu evaluarea artistică a unor texte apărute la gazetă, asta doar Dumitru Tinu, preşedintele de atunci al “Clubului Român de Presă”, ar putea explica, dacă ar mai fi printre vii!

Dar, deşi şeful juriului la secţiunea “Expresivitate jurnalistică” era Lucian Avramescu, amic de-al lui Groşan, speram că totuşi premiul de 3.000 de dolari se va împărţi între toţi cei trei nominalizaţi. Astfel, grosul să îl ia valorosul şi pilosul Groşan, iar ceilalţi doi – eu şi duduia de la “Elle” – să se aleagă cu câteva bancnote de-un verde capabil să le împrimăvăreze finanţele. Mai speram că Groşan, clasic al literaturii fiind, nu se va coborî să înşface toată suma, ci va cere el însuşi juriului ca şi ceilalţi doi nominalizaţi, nişte anonimi în comparaţie cu el, să fie răsplătiţi cu o mică parte.

Eram optimist, pentru că participam cu un text foarte bun, care făcea o paralelă între starea danturii poporului nostru şi media de zâmbete pe cap de locuitor. Drept dovadă că textul era bun, el ajunsese în finală.

Optimismul meu a luat însă repede un pumn în gură, Avramescu şi Bălaşa aranjând ca premiul să se ducă integral la Groşan, care l-a ridicat pe scenă şi a băgat banii în buzunar, fără nici o remuşcare. M-am ridicat şi eu de pe scaun şi am ieşit din sală, fără să mai aud banalităţile aferente. Îmi era silă, dar mi-era şi milă de Groşan, care nu arătase nimic din superioritatea cerută de la un maestru.

Acuma, s-a dezvăluit ceea ce eu de mult intuisem: Groşan a fost colaborator al Securităţii. Turnător. Cu alte cuvinte, “făcea parte din sistem”, ca să folosesc o formulă des invocată, ceea ce face ca multe să pară acum explicabile.

Mă rog, treaba lui. Eu atâta ştiu: că îmi e dator cu 3.000 de dolari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce aranjamente se mai făceau şi la “Clubul Român de Presă”!.
 Vizualizări articol: 769 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Ce aranjamente se mai făceau şi la “Clubul Român de Presă”!4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pour les connaisseurs trimis de
(22 apr 2011, 11:16:42
asta ca să ne dăm seama din ce rahat e construit tov. Avramescu!
2.   Tango Echo Romeo Romeo Alpha, roger! (chhhh!) trimis de
(22 apr 2011, 11:40:49
Distorsiuni liniare temporale …(chhhh!)… redundanța ciclică a lui Brucan… (chhhh!)… twenty years în capu’ lu’ stupid people… (chhhh!) …. iluzorie hologramă democratică….(chhh!)…. return to innocence….(chhhh)…. aliniați timp galactic….(chhhh!)
Signal lost

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei