Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2011 - Anul XVI, nr. 94 (4692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Glumă proastă?

Patronul de la Padrino îşi amenajează „parcare” cu flori în faţa restaurantului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce anul trecut copacii de pe spaţiul verde din faţa restaurantului Padrino din Suceava au fost tăiaţi, în seara zilei de miercuri urma de spaţiu verde din faţa localului, cea dintre şosea şi trotuar, a dispărut. În locul acesteia a apărut un strat de beton, nivelat parţial pentru a permite accesul maşinilor dinspre şosea. Ceea ce sare în ochi de la o poştă ca o viitoare parcare, parcare care ar urma să ocupe mai bine de jumătate din trotuar, este doar un spaţiu pentru jardiniere de flori, dă garanţii patronul localului.  

 

Miercuri seara, undeva după ora 20.00, sucevenii care au trecut pe strada Universităţii, prin faţa localului aflat printre preferinţele amatorilor de petreceri nocturne, au observat cu stupoare că peste fostul spaţiu verde se toarnă beton. Muncitorii aduşi în zonă au turnat betonul şi apoi au marcat zona, pentru ca trecătorii să nu se scufunde în acesta. Trecând peste faptul că spaţiul verde a fost distrus, oamenii şi-au pus o altă întrebare. Pe unde o să treacă de acum încolo, dacă maşinile vor ocupa cea mai mare parte a trotuarului?

Ieri dimineaţă, când „minunea” a început să fie vizibilă pentru toată lumea, telefoanele nemulţumiţilor au început să curgă în toate părţile, inclusiv către ziariştii de la Monitorul de Suceava. Toată lumea se întreba cum de a putut obţine patronul autorizaţie pentru o astfel de parcare. Primăria municipiului Suceava nu emisese însă nici o autorizaţie pentru amenajarea unei parcări în zonă. Ieri, un echipaj de la Poliţia Locală, structură subordonată Primăriei municipiului Suceava, a ajuns în zonă, a verificat despre ce lucrare este vorba şi urmează să stabilească eventuale măsuri împotriva patronului localului.

 

Ailenei: „Am turnat acum betonul pe care vom amenaja jardiniere de flori”

Contactat telefonic ieri după-amiază, patronul restaurantului, omul de afaceri Viorel Ailenei, a schimbat macazul. El spune că nici prin gând nu-i trece să amenajeze o parcare în faţa restaurantului.

„Acum patru zile a fost o emisiune TV la noi în restaurant şi invitaţii au fost nevoiţi să calce prin noroi ca să intre în local. Am turnat acum betonul pe care vom amenaja jardiniere de flori, practic vom înfrumuseţa zona”, a declarat patronul restaurantului.

Rămâne de văzut dacă omul de afaceri va respecta aceste garanţii. Pe de altă parte, modul în care s-a turnat asfalt în zonă evidenţiază, fără a fi nevoie de pregătire în domeniu, că intenţia a fost de amenajare a unei parcări.

 

Şeful Poliţiei Rutiere atrage atenţia că amenajarea unei parcări pune în pericol pietonii  

Şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, comisarul-şef Liviu Sfichi, spune că nu există nici un dubiu cu privire la faptul că patronul vrea să-şi facă o parcare şi subliniază că amenajarea acesteia este nu numai ilegală, dar pune în pericol şi siguranţa traficului rutier.

„Dacă maşinile o să parcheze acolo, pietonii nu vor mai avea acces pe trotuar, vor fi nevoiţi că ocolească zona pe stradă. Pe trotuarul din faţa acestui local trec zilnic oamenii care merg la piaţă, studenţii, dar şi zeci de mame cu cărucioare. Amenajarea acestei parcări ar fi profund ilegală, dar înseamnă automat şi risc de producere a unor tragedii. În ceea ce priveşte poliţia, cer mai multă implicare în rezolvarea acestei probleme din partea Biroului Rutier Suceava”, a declarat comisarul-şef Liviu Sfichi, şeful Serviciului Rutier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronul de la Padrino îşi amenajează „parcare” cu flori în faţa restaurantului.
 Vizualizări articol: 1743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 10 voturi
Patronul de la Padrino îşi amenajează „parcare” cu flori în faţa restaurantului3.4510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MELTENII FAC CUM VOR!!!!! trimis de
(22 apr 2011, 11:27:01
Bravo un neam de melteni.... Astia suntem, face tot melteanul ce vrea! Ce tu spatiu public, ce tu pland de urbanism... eu imi fac parcare! In strainatate asta nu numai ca lua amenda de inchidea bodega sa o plateasca mai facea si un an de penitenciar!
2.   şi marmota învelea ciocolată... trimis de
(22 apr 2011, 11:36:12
să i-o spui lu mutu băi a lu ileana . adică pe rampa turnată o să pui tu jardiniere? făţi rost de un picamer şi apucă-te de spart cât mai e moale betonul!
3.   Amintiri trimis de
(22 apr 2011, 11:50:07
Uite ca-mi amintesc un articol de zilele trecute din monitorul unde erau prezentate amenzile pentru poluare, distrugere spatii publice.. sunt curios cate a vazut asta pentru tot ce a facut acolo de la taierea pomilor si pana acum la betonare..

Ca sa fim toti cu gandul impacat ca autoritatile nu fac nimik! imi amintesc alt articol cand era prezentat faptul ca toti parcau pe trotuar si pietonii erau obligati sa treaca pe strada.. am patit si eu asta si am mai trecut si prin mal ca se intinsese tot pamantul de la spatiul verde ca ala nu-i facut sa treci cu masina peste el!
4.   ...ganduri.... trimis de
(22 apr 2011, 12:57:28
..."ne deschidem terasa, dar dispare parcarea.... ne trebuie alta....unde?...chiar la noi in fata "...am rezolvat problemabig grin
5.   MOE padrino! trimis de
(22 apr 2011, 13:11:16
Sa i se dea o amenda mare cat bodega lui, si sa respecte legea si spatiul public! Este incredibil ce s-a intamplat! RUSINE!
6.   Unde esti Domn Primar trimis de
(22 apr 2011, 13:14:59
Unde esti Domn Primar?

Nu vezi ce se intampla in fata la Padrino? De ce nu iei atitudine fata de aceasta situatie? Stii numai sa iesi in presa si atat!

Halal gospodar esti!
6.1  RE: Unde esti Domn Primar trimis de
(22 apr 2011, 15:59:40
Ce tot bateti campii cu "GOSPODARUL"?N-ati realizat pana acum ca e un taranus venit sa parvina la oras?El si frati-su si tot neamul lui...
7.   Tipic Romanesc trimis de
(22 apr 2011, 13:32:23
Ma si asteptam la asa ceva. Un restaurant sa mearga sau cafenea trebuie sa ii faci clientului masa in parcare, ca sa vada toti masina, si cum sa aduci lume la padrino daca nu ii pui masa in drum sa vada ce masina are el. Profitul e garantat, deci dle Viorel muta mesele de pe terasa in strada.
8.   Problema veche trimis de
(22 apr 2011, 13:48:47
Problema e veche si a evoluat continuu... Cladirea a fost extinsa depasind limitele prevazute de lege, a transformat spatiul verde in terasa, a taiat copacii din fata, a eliminat gardutzul de protectie, a montat iluminat propriu pe stalpii primariei, a inventat o statie de taxi (cu marcaj) pe aleea de acces catre camera de comert. Este evident ca, daca timp de 2 ani nimeni nu a vazut nimic, cineva de la primarie il iubeste. Acelasi patron a mai avut un local in centru, de unde a plecat dupa ce a generat aceleasi probleme si acolo.
9.   Comentariu trimis de
(22 apr 2011, 16:48:10
La ce gropi sunt pe strazi eu propun sa circulam cu masinile pe trotuare. Bine ca strazile nu le vede nimeni sa le repare, dar acum cand a mai disparut un petec de iarba va dati toti de ceasul  ☭ ...ori sunteti invidiosi ori sunteti nebuni...alegeti
10.   Comentariu trimis de
(22 apr 2011, 20:58:27
eu zic sa circule pietonii pe strada pt ca trotuarele sunt parcari si nu ai pe unde trece.peste tot sunt masini. poate e mai bine invers.trotuarele sunt acum renovate cu pavele si numai bune pt masini.prin urmare pietonii au prioritate!!
10.1  RE: Comentariu trimis de
(22 apr 2011, 22:26:00
...sau o solutie ar fi sa dispara toti pietonii!laughing
11.   Sa traiasca portocalii trimis de
(23 apr 2011, 00:06:41
Voi, ignorantilor, chiar credeti ca mesterul Viorel lucreaza singur?
A rulat putin banii lui Pupu cel portocaliu si cei ai unuia de pe la militie.
Daca nu ma insel, suntem condusi de portocalii, iar cei care dau amenzi sunt de la militie.
Ce mai conteaza faptul ca legea prevede ca proprietarul de bodega sa asigure spatiu de parcare pentru clienti din spatiu propriu ;i nu din cel public. Oricum ce este public este al nostru, ce e al nostru este si al lor.
11.1  RE: Sa traiasca portocalii trimis de
(23 apr 2011, 00:08:43
ps.
pun pariu ca nu se va intampla nimic si spatiul verde tot parcare ramane.
Cine se incumeta? O lada de wisky!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei