Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2011 - Anul XVI, nr. 94 (4692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

După gratii

Mamă şi fiu, judecaţi pentru crimă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul crimei comise la începutul lunii trecute asupra unui bărbat din satul Văleni Stânişoara, comuna Mălini, a ajuns pe rolul Tribunalului Suceava, suspecţii, soţia şi fiul cel mare al acesteia, Ştefănica Cîrjă (37 de ani) şi Benone Andrei Popa (17 ani), fiind trimişi în judecată pentru omor calificat.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 6/7 martie a.c., cei doi, dorind să pună capăt scandalurilor provocate pe fondul consumului de băuturi alcoolice de Mihai Cîrjă (37 de ani), soţul femeii, respectiv tatăl vitreg al băiatului, l-au aşteptat să se întoarcă acasă, l-au legat cu un cablu şi l-au bătut cu un par, precum şi cu pumnii şi picioarele, după care l-au dezlegat şi l-au aruncat în curtea casei, lângă o magazie de lemne, unde a fost găsit fără suflare abia spre după-amiază.

Când l-au aruncat în curte, mărturiseau ulterior cei doi, bărbatul era încă în viaţă, legiştii apreciind că moartea a survenit după câteva ore de agonie.

 

Prinsă cu minciuna, la poligraf

La necropsie, medicii legişti nu au putut da un verdict clar: crimă sau accident. Iniţial, s-a mers pe varianta unui eveniment rutier, pentru că leziunile de pe trupul neînsufleţit arătau ca şi când victima ar fi fost călcată cu roţile unui faeton.

Ofiţerii anchetatori, însă, nu au renunţat la ipoteza crimei şi au continuat investigaţiile şi pe această linie.

Spre sfârşitul lunii trecute, după aproximativ trei săptămâni de la descoperirea cadavrului, anchetatorii au cerut ca Ştefănica Cîrjă să fie testată cu detectorul de minciuni, iar poligraful din dotarea poliţiei a arătat că femeia minte.

Luată din nou la întrebări şi dându-şi seama că nu mai are cale de scăpare, femeia, mamă a trei copii, din care doar doi din căsătoria cu victima, a recunoscut.

Le-a povestit ofiţerilor de la Investigaţii Criminale şi procurorului criminalist care se ocupă de caz cum s-a săturat de bătăile pe care le primea de la soţul ei şi de comportamentul agresiv al acestuia faţă de copiii ei şi a decis să-l omoare.

Pentru a-şi aduce la îndeplinire planul, a avut nevoie de un complice, iar acesta a fost nimeni altul decât băiatul ei cel mare, dintr-o relaţie anterioară, Benone Andrei Popa (17 ani).

Cu o zi înaintea crimei, Mihai Cîrjă a făcut din nou scandal şi şi-a fugărit cu cuţitul prin curte nevasta şi copiii.

A ajuns la spital, după ce s-a tăiat la mână, şi a fost agresiv şi cu cadrele medicale, motiv pentru care a fost amendat de poliţie.

La spital, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori, ar fi spus că nevasta îl înşeală cu un consătean şi că o să îi omoare pe toţi.

Nu ştia că, acasă, femeia cu care era căsătorit de 15 ani şi împreună cu care avea doi copii minori pusese la cale, cu fiul ei cel mare, un plan de răzbunare.

„Îmi maltrata copiii”, a fost singura explicaţie a Ştefănicăi Cîrjă, după ce a aflat că atât ea, cât şi fiul ei cel mare, au primit mandate de arestare preventivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mamă şi fiu, judecaţi pentru crimă.
 Vizualizări articol: 957 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mamă şi fiu, judecaţi pentru crimă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei