Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2011 - Anul XVI, nr. 94 (4692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Încă o încercare

Consilierii judeţeni sunt chemaţi din nou să aprobe transferul a şapte drumuri către Ministerul Dezvoltării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Consilierii judeţeni suceveni sunt convocaţi miercuri, 27 aprilie, într-o nouă şedinţă pentru a aproba transferul temporar a şapte drumuri judeţene în administrarea Ministerului Dezvoltării, pentru modernizarea lor prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).

Reamintim faptul că până în prezent au mai existat două şedinţe ale deliberativului judeţean în care proiectul privind transferul celor şapte drumuri a fost blocat de reprezentanţii PSD şi PNL. Conducerile judeţene ale celor două partide de opoziţie au reclamat faptul că preţurile la care vor fi modernizate cele şapte drumuri prin PNDI, cu o lungime de circa 93 de kilometri, sunt mult prea mari.

Reprezentanţii opoziţiei susţin că suma de 60 de milioane de euro, cât costă modernizarea celor şapte drumuri, ar putea fi folosită pentru modernizarea a încă aproape 100 de kilometri de drumuri judeţene. Liderii PSD şi PNL Suceava au mai reclamat faptul că cele şapte drumuri traversează în special localităţi conduse de primari PD-L. Proiectul care va fi supus aprobării în şedinţa de săptămâna viitoare prevede transferul către Ministerul Dezvoltării a drumurilor judeţene Frasin - Ostra, Panaci - Glodu, Panaci - Bilbor, Grădiniţa - Coşna, Suceava – Udeşti – Liteni - Dolhasca, Câmpulung Moldovenesc - Stulpicani şi Mitocu Dragomirnei - Mănăstirea Dragomirna.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava  Gheorghe Flutur, a declarat, în cursul zilei de ieri, că pentru a putea fi aprobat, proiectul are nevoie de votul a două treimi dintre consilierii judeţeni. Astfel, proiectul trebuie să fie votat şi de o parte dintre consilierii PNL şi PSD, în condiţiile în care PD-L are 19 reprezentanţi în deliberativul judeţean, PSD 14, iar PNL patru.

Pe de altă parte, Flutur a precizat că în prezent există un proiect de lege care, dacă va fi adoptat, va da posibilitatea ca proiectele ce ţin de patrimoniu să fie aprobate cu voturile a jumătate plus unu dintre consilierii judeţeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii judeţeni sunt chemaţi din nou să aprobe transferul a şapte drumuri către Ministerul Dezvoltării.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierii judeţeni sunt chemaţi din nou să aprobe transferul a şapte drumuri către Ministerul Dezvoltării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei