Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2011 - Anul XVI, nr. 94 (4692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Jandarm român, şeful Departamentului de Poliţie specială al misiunii EULEX Kosovo

Vineri, 22 Aprilie 2011 (17:19:13)

Colonelul Marian Petre a obţinut postul de şef al Departamentului de Poliţie specială în cadrul misiunii EULEX Kosovo, în urma selecţiei realizate la nivelul Capacităţii de Planificare şi Conducere a misiunilor civile UE, unitate din structura Serviciului European de Acţiune Externă.

Potrivit MAE, aceasta reprezintă cea mai înaltă poziţie în organigrama EULEX Kosovo pe dimensiunea de planificare a activităţilor de poliţie.

Reuşita este rezultatul demersurilor conjugate ale instituţiilor româneşti cu atribuţii în domeniu, ceea ce a inclus o coordonare eficientă între Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi Ministerul Afacerilor Externe (MAE), mai precizează MAE.

Colonelul Marian Petre provine din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. După absolvirea Şcolii Militare de Ofiţeri a Ministerului de Interne, colonelul Marian Petre a ocupat funcţii de ofiţer de stat major, instructor militar şi comandant de subunităţi până la funcţia de Comandant al Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri. Licenţiat în ştiinţe juridice, ofiţerul şi-a perfecţionat cariera, urmând cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, precum şi cursuri postuniversitare în domeniul psihopedagogic şi drept internaţional umanitar.

În plan internaţional, a absolvit numeroase cursuri de specialitate în domeniul ordinii publice, precum şi cu privire la misiuni de menţinere a păcii. De asemenea, ofiţerul a participat, în calitate de expert, reprezentând Ministerul Administraţiei şi Internelor, la Grupul de Lucru care a elaborat Doctrina ONU de întrebuinţare a Unităţilor de Poliţie Formate (FPU).

Ca urmare a expertizei şi experienţei puse la dispoziţia Jandarmeriei Române, colonelul Marian Petre a îndeplinit funcţia de comandant al Detaşamentului Misiuni Internaţionale în teatrul de operaţii Kosovo, sub mandatul EULEX din anul 2010, având sub comanda sa 115 jandarmi, mai precizează MAE.

Ministerul de Externe menţionează că selecţionarea candidatului român reprezintă o confirmare a calităţii experţilor români care participă în cadrul misiunilor civile ale Uniunii Europene şi este o nouă dovadă a contribuţiei României la asigurarea stabilităţii în regiunea Balcanilor de Vest. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jandarm român, şeful Departamentului de Poliţie specială al misiunii EULEX Kosovo.
 Vizualizări articol: 758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jandarm român, şeful Departamentului de Poliţie specială al misiunii EULEX Kosovo0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei