Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 apr 2011 - Anul XVI, nr. 80 (4678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Capăt de drum

Viceprimarul din Broşteni şi-a dat demisia din funcţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţie tensionată la Broşteni, unde viceprimarul Nicolae Chiriac şi-a depus ieri demisia din funcţie. În cererea înregistrată la Primăria Broşteni cu numărul 1.518, Nicolae Chiriac, ales pe listele PNL, îl vede principal vinovat pe primarul PD-L Stelian Chirilă pentru situaţia în care s-a ajuns. Fostul, de ieri, viceprimar a enunţat şi câteva motive care l-au determinat să-şi dea demisia.

„Lipsa permanentă de comunicare între primar şi subsemnatul, în ciuda eforturilor depuse de mine în acest sens, şi imposibilitatea formării unei echipe de lucru în folosul comunităţii, datorită modului egoist şi individualist de a fi al primarului şi a apartenenţei mele politice la un partid aflat în opoziţie”, sunt două din motivele menţionate în cererea de demisie a lui Nicolae Chiriac.

Fostul viceprimar a venit şi cu acuzaţii punctuale la adresa actualului edil din Broşteni. Astfel, Stelian Chirilă s-ar folosi în interes personal de angajaţii primăriei şi bunurile acesteia, exemplificând astfel: „şoferul, autoturismul Dacia Logan, utilajele”.

O altă acuzaţie adusă primarului este aceea că a cumpărat active supraevaluate şi inutile în detrimentul bugetului local, cu trimitere la cumpărarea unei clădiri miniere, fără terenul aferent.  

 

Primar Broşteni: „Domnul Nicu Chiriac are mari probleme cu oamenii din zonă”

În replică, primarul Stelian Chirilă spune că lipsa de comunicare a fost doar din partea lui Nicolae Chiriac, despre care afirmă că venea la serviciu la ora 8.00, iar după 10 minute dispărea fără să anunţe pe nimeni.

„Eu cred că şi-a dat demisia pentru că are mari probleme cu oamenii din Broşteni, a lăsat 40 de familii fără case, a cumpărat spaţiul verde din zona centrală într-un mod dubios, şi funcţia pe care o deţinea nu era compatibilă cu activităţile sale”, a menţionat Stelian Chirilă.

Acesta a răspuns şi celorlalte acuzaţii formulate de fostul viceprimar în cererea de demisie. Potrivit primarului, clădirile cumpărate de la fosta exploatare minieră vor deveni sediu pentru pompieri, iar terenul va fi luat la schimb, în perioada următoare, de la Direcţia Silvică Suceava.

„Noi, primăria, avem un teren de opt hectare în Vatra Dornei, care acum este evaluat la minim zece miliarde de lei vechi şi pe care puteam să-l dăm la schimb pentru clădirea unde vor activa pompierii. În schimb, noi am plătit 1,6 miliarde de lei vechi pentru acea clădire, aşa încât am făcut o afacere bună”, a adăugat Stelian Chirilă.

Cât priveşte bunurile primăriei pe care le-ar folosi în interes personal, edilul a negat categoric acuzaţia, precizând doar că uneori se întâmplă să-şi folosească propria maşină pentru a rezolva problemele instituţiei pe care o conduce.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viceprimarul din Broşteni şi-a dat demisia din funcţie.
 Vizualizări articol: 1965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Viceprimarul din Broşteni şi-a dat demisia din funcţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei