Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 apr 2011 - Anul XVI, nr. 80 (4678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Concurs

Sute de tineri suceveni au participat la cea de-a III-a ediţie a Festivalului de Teatru pentru Tineret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Shopping City Suceava a fost, în perioada 2-3 aprilie a.c., gazda celei de-a III-a ediţii a Festivalului de Teatru pentru Tineret. Sâmbătă, 2 aprilie, a avut loc concursul de interpretare pentru licee, pe două secţiuni: monolog şi trupe, iar duminică, 3 aprilie, concursul de interpretare pentru gimnaziu. De asemenea, în ambele zile de concurs au fost susţinute ateliere de lucru, sub îndrumarea actriţei Gabriela Ioniţă şi a studentului la actorie Dan Cucinschi.

 

Tineri din întreg judeţul s-au întrecut la actorie

În cadrul concursului au evoluat 22 de trupe, dintre care 17 la categoria liceu şi cinci la gimnaziu, iar la secţiunea monolog au fost 15 participanţi.

La categoria de vârstă liceu, premiul I a fost obţinut de trupa „Adolescenţii” de la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi, care a interpretat piesa „Ţara lui Gufi”, după Matei Vişniec, coordonată de profesoarele Paula Tamara Ciobîcă, Viorica Coroamă şi Adriana Balan.

Locul II a fost obţinut de trupa „Frams”, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, care a prezentat o piesă inspirată din folclorul românesc, „De mucenici - La Sân Toader”, în regia artistică a profesoarei Maria Rotariu, iar premiul III i-a revenit trupei „Altfel”, de la Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, care a pus în scenă piesa lui Marin Sorescu „A treia ţeapă”.

De asemenea, trupa „Tropos” de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, a obţinut premiul special, cu piesa „Profesoara de maniere”, de Aura Constantin, regia artistică aparţinând prof. Ioan Caulea.

„Ne bucurăm că trupele care au participat din partea liceelor au acoperit întregul judeţ, toţi participanţii ne-au impresionat prin talentul lor, ceea ce înseamnă că aceşti copii merită mai mult, iar profesorii, care au rupt din timpul lor neplătit, merită tot respectul pentru munca depusă”, a menţionat Cornel Grosar, preşedintele Asociaţiei „Juventus”.

La secţiunea monolog, la categoria de vârstă liceu au fost acordate trei premii. Locul I a fost obţinut de Costin Mihai Lazăr, elev la Colegiul Tehnic Rădăuţi, locul II, de Codruţa Ciobanu, elevă la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, iar locul III i-a revenit lui Alexandru Coţofrec, elev la Liceul cu Program Sportiv Suceava.

 

„Luceafărul”, piesa câştigătoare la categoria de vârstă gimnaziu

Deşi la categoria de vârstă gimnaziu s-au înscris mai puţine trupe, toate piesele au fost apreciate de către juriu. Cea mai inedită interpretare, care a fost apreciată cu locul I, a fost a elevilor Şcolii cu clasele I-VIII „Petru Muşat” Siret, care au prezentat piesa „Luceafărul” după Mihai Eminescu, fiind coordonaţi de profesoara Camelia Fraseniuc. Locul II a fost obţinut de trupa „Voinicii de la Sadagura” de la Şcoala Nr.13 din Cernăuţi, care a prezentat piesa „Punguţa cu 2 bani”, după Ion Creangă, fiind coordonată de profesoarele Ludmila Puşcariu şi Silva Suhoveţcaia, iar locul III i-a revenit trupei „Jovial” de la Grupul Şcolar Dumbrăveni, care a prezentat piesa „La cireşe” , în regia artistică a profesoarei Niculina Pintilii.

De asemenea, trupele „Isteţii” de la Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni şi „Arccadia” de la Şcoala „Ion Creangă” Nr.9 Suceava au fost răsplătite cu menţiuni.

„Ne bucurăm că şi anul acesta am avut o trupă din Cernăuţi, care, sperăm noi, va ajunge să constituie baza unei secţiuni în limba română la teatrul din Cernăuţi, care deocamdată nu există acolo”, ne-a spus Cornel Grosar.

Organizatorii au specificat că se va încerca, la vară, includerea participanţilor la festival într-o tabără pentru copii, unde vor avea ocazia să ia cursuri de actorie de la actori cu experienţă.

Festivalul a fost organizat de Asociaţia „Juventus” şi Fundaţia ANA, în colaborare cu Compania Teatrală Bucovina, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport şi Asociaţia „Promotorii Bucovinei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de tineri suceveni au participat la cea de-a III-a ediţie a Festivalului de Teatru pentru Tineret.
 Vizualizări articol: 1618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Sute de tineri suceveni au participat la cea de-a III-a ediţie a Festivalului de Teatru pentru Tineret5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei