Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 apr 2011 - Anul XVI, nr. 80 (4678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe lângă lege

Aproape 1.000 de hectare de păşuni şi islazuri, oferite ilegal unei asociaţii de crescători de animale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 1.000 de hectare de păşuni şi islazuri i-au fost oferite ilegal unei asociaţii de crescători de animale din Broşteni de aleşii locali ai oraşului. Concluzia aparţine prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, care a cerut în instanţă anularea acelui act normativ. Mai exact, prefectul susţine, motivat de mai multe legi în vigoare, că Asociaţia Crescătorilor de Animale „Ciobănaşul” din Broşteni nu putea închiria terenurile decât în urma unei licitaţii publice, operaţiune care nu s-a mai derulat.

„Consiliul Local al oraşului Broşteni a hotărât, cu nerespectarea legislaţiei în vigoare, ca departajarea solicitanţilor să se facă în funcţie de numărul de animale şi încărcătura de animale/ha fiind încălcate astfel prevederile legale privind procedura de atribuire a contractelor de închiriere/concesionare/arendare a păşunilor comunale. În mod greşit s-a aprobat închirierea păşunilor în 2010 fără licitaţie publică, întrucât legislaţia în vigoare permite închirierea doar prin licitaţie publică”, se arată în acţiunea pe care prefectul Sorin Popescu a înaintat-o Secţiei Comerciale şi de Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava.

 

Viceprimarul a cerut, viceprimarul a primit

Contractul de închiriere dintre Asociaţia „Ciobănaşul” şi Primăria Broşteni este cel puţin ciudat. Şi asta pentru că preşedinte al Asociaţiei este nimeni altul decât viceprimarul din 2010 al oraşului Broşteni, Nicolae Chiriac, iar printre membri se numără şi doi consilieri, Mircea Păuşeriu şi Gheorghe Bălan. Mai pe româneşte, Consiliul Local, din care fac parte cei trei, a votat atribuirea celor 1.000 de hectare de păşuni şi islazuri fără a se organiza licitaţie publică, aşa cum scrie legislaţia.

Contactat telefonic, Nicolae Chiriac a spus că a acţionat doar în interesul crescătorilor de animale.

„Nu am condiţionat şi nici nu am influenţat modul de încheiere a contractului. Noi (n.a. – Asociaţia Ciobănaşul) am depus o cerere de închiriere, Consiliul Local a aprobat, iar contractul a fost semnat, fără să fie contestat de cineva”, a spus viceprimarul din 2010 al oraşului Broşteni.

Acesta recunoaşte că situaţia actuală este una ingrată, iar dacă instanţa va anula hotărârea de Consiliu Local privind închirierea celor 1.000 de hectare de teren este foarte probabil ca subvenţia plătită de Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) să nu mai ajungă în buzunarele crescătorilor de animale.

 

Primarul Chirilă: „Un abuz colosal”

Referitor la acest subiect, primarul din Broşteni recunoaşte că viceprimarul de atunci, Nicolae Chiriac, putea reprezenta legal Asociaţia „Ciobănaşul”, numai că acest lucru era imoral.

„Ei au cerut, ei au votat şi tot ei şi-au atribuit terenurile. Mergând strict pe litera de lege nu este vorba de nici o incompatibilitate, poate doar de ordin moral. Din punctul meu de vedere este un abuz colosal”, a spus primarul Stelian Chirilă.

Şi Nicu Axinia, fostul viceprimar din Broşteni, debarcat printr-o hotărâre a consilierilor locali şi repus în funcţie de instanţele de judecată, crede că la mijloc au fost doar interesele câtorva persoane. „În 2009 eu am depus la APIA o cerere prin care Primăria Broşteni urma să câştige din această activitate în jur de 300.000 de euro într-o perioadă de câţiva ani. A doua zi, consilierul Gheorghe Bălan a retras această cerere, iar între timp se vede ce s-a întâmplat”, a punctat Nicu Axinia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1.000 de hectare de păşuni şi islazuri, oferite ilegal unei asociaţii de crescători de animale.
 Vizualizări articol: 1199 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 1.000 de hectare de păşuni şi islazuri, oferite ilegal unei asociaţii de crescători de animale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eu nici nu comentez stirea asta ... trimis de
( 6 apr 2011, 14:14:57
Eu nici nu comentez stirea asta ...DEORECE TRAIM IN ROMANIA SI LA RUBRICA" FAPTE ILEGALE "- DE ORICE FEL - SUNTEM CAMPIONI. INCEP SA DEVIN UN CETATEAN IMUN la astfel de ARTICOLE...SI SA MA MIR DOAR LA IDEEA CA PE ICI , PE COLO se MAI FAC SI CEVA "TREBURI LEGALE "- si ca Romania mai are printre demnitarii sai si oameni de valoare ...SI NU DOAR ..NISTE "REBUTURI"....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei