Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 apr 2011 - Anul XVI, nr. 80 (4678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Blocaje

Primăria Suceava, sufocată de cereri de despăgubire pentru terenurile pe care trec conducte ISPA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tot mai mulţi proprietari de teren somează Primăria Suceava să le plătească despăgubiri pentru că pe terenurile lor au fost executate lucrări ISPA, indiferent dacă intervenţiile constructorilor le-au produs sau nu pagube.

Mai mult, unii blochează lucrările ISPA de mai bine de un an de zile, cerând despăgubiri enorme, pentru a permite accesul pe terenul lor.

Acesta este şi cazul unei lucrări ISPA de canalizare care trebuia făcută pe strada Bazelor, în Burdujeni, încă de anul trecut, dar lucrarea a fost blocată de refuzul unui proprietar de a permite accesul pe terenul său. Eforturile municipalităţii, de a rezolva cu vorba bună sau la mica înţelegere astfel de probleme, nu s-au soldat cu vreun rezultat favorabil, încât programul lucrărilor ISPA riscă să fie iar dat peste cap de acest blocaj neaşteptat.

“Avem o problemă cu un proprietar de pe strada Bazelor, care ne cere destul de mult despăgubire. El nu ţine cont de faptul că acolo era deja un cămin de canalizare. El spune că de la lucrările noastre i s-a inundat suprafaţa de teren deţinută, care, din informaţiile noastre, era inundată şi anterior, şi cere nişte despăgubiri peste limitele primăriei. Probabil vom ajunge în instanţă, pentru că nu se mulţumeşte cu despăgubirile propuse de noi”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu, care a fost rugat de firma Pfeiffer să rezolve cumva situaţia care îi face să bată pasul pe loc.

“Încercăm să facem evaluarea terenului, încercăm eventual un schimb de teren, dacă avem posibilitatea. Dacă nici acum nu rezolvăm problema pe cale amiabilă, vom intra cu decizie de expropriere pentru interes public”, a adăugat Lungu.

Edilul sucevean s-a arătat contrariat de faptul că în ultima vreme tot mai mulţi proprietari de teren vin şi cer să fie despăgubiţi pentru conductele care trec pe terenul lor.

“Nu există acum în România o lege de despăgubire a persoanelor fizice sau a instituţiilor publice. Şi noi, pe domeniul Primăriei Suceava, avem foarte multe conducte şi reţele de gaz, electricitate sau alte utilităţi, fără a primi nici un leu.

Nu facem o construcţie privată, nu e vreo şmecherie, ci reabilităm reţele de apă şi canalizare, care sunt în interes public”, a adăugat Lungu.

Anul trecut, mai mulţi proprietari de terenuri au fost despăgubiţi, după ce o parte din terenul deţinut de ei a devenit inutilizabil, pentru că acolo au fost amenajate cămine de canalizare şi au fost trase conducte de utilităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava, sufocată de cereri de despăgubire pentru terenurile pe care trec conducte ISPA.
 Vizualizări articol: 1391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava, sufocată de cereri de despăgubire pentru terenurile pe care trec conducte ISPA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 6 apr 2011, 20:57:32
Unii dintre proprietari au fost despagubiti cu sume destul de bune. Interesanta este apartenenta politica a acestora (ma refer la cei care au obtinut deja despagubiri consistente). Ceilalti (oamenii normali)... probabil ca vor ajunge prin instante, obtinand astfel niste despagubiri mult mai mici decat cele care s-au dat unor baieti destepti.
2.   Pt. ALEXX trimis de
( 7 apr 2011, 09:51:22
CRED CA NU AI ALTA OCUPATIE , SCRII NUMAI PROSTII. CEI CU TERENURILE SUNT NISTE PROFITORI FARA RUSINE. AR TREBUI SA LI SE CEARA SI LOR TAXA PENTRU CA MERG PE TROTUARELE SUCEVEI, CA SE BUCURA DE TOT CE POATE OFERI PRIMARIA, CRED CA CER SI AJUTOR SOCIAL , NISTE NESIMTITI . O LEGE AR TREBUI SA REGLEMENTEZE ACESTE ACTIUNI DE INTERES OBSTESC SAU NATIONAL PRIN FIXAREA UNOR PRETURI LIMITA. IN PREZENT PENTRU CATIVA METRI DE PAMANT CER MII DE EURO SI BLOCHEAZA LUCRARI IMPORTANTE PROFITAND DE SITUATIE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei