Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 apr 2011 - Anul XVI, nr. 80 (4678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Redistribuire de personal

Majoritatea salariaţilor de la spitalul din Solca vor deveni angajaţii spitalului din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Prima etapă privind suspendarea activităţii Spitalului de Boli Cronice Solca s-a finalizat, a anunţat ieri, în conferinţă de presă, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care a informat că toţi pacienţii au fost externaţi, iar în unitate au mai rămas pentru tratament doar cinci persoane considerate cazuri sociale şi aflate în atenţia primăriei din localitate.

„Spitalul a fost eliberat de pacienţi, cu foaie de observaţie, nu au mai rămas decât cinci cazuri sociale. Spitalul are deja un comportament de spital cu asistenţă socială, internând astfel de bolnavi pe cheltuiala unităţii”, a declarat directorul DSP, dr. Ludovic Abiţei, subliniind că cei cinci bolnavi rămaşi internaţi nu sunt problema instituţiei pe care o conduce, ci a administraţiei locale.

 

Directorul Adrian Ignat îşi va deschide propriul cabinet

Referindu-se la soarta personalului de la spitalul din Solca, şeful DSP a arătat că din cei 67 de salariaţi, un număr de 43 au depus cereri de redistribuire, trei şi-au făcut dosare de pensionare, iar un altul şi-a exprimat intenţia de a face acelaşi lucru. El a explicat că un asistent de farmacie a solicitat transferul la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, iar un altul la Spitalul Orăşenesc Siret, în timp ce şapte asistenţi medicali au fost redistribuiţi la Spitalul Rădăuţi.

Pe de altă parte, toţi cei 14 infirmieri au solicitat redistribuirea la Spitalul Municipal Rădăuţi, unitate care a anunţat însă că nu poate să preia decât şapte dintre ei. De menţionat că doi infirmieri au optat pentru trimiterea în şomaj, pe motiv că nu-şi pot permite naveta, întrucât o treime din salariul lor ar trebui să fie cheltuit pe navetă. De asemenea, trei îngrijitoare au optat pentru Spitalul Rădăuţi dar, ca alternativă, au specificat şi şomajul.

Totodată, un medic pneumolog şi un psiholog s-au orientat către Spitalul Rădăuţi, în timp ce un medic internist, respectiv directorul Spitalului de Boli Cronice Solca, dr. Adrian Radu Ignat, nu a depus nici o cerere de redistribuire, declarând că intenţionează să-şi deschidă un cabinet de specialitate şi să încheie un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

 

21 de salariaţi TESA rămân fără loc de muncă

Tot la Solca, un alt medic se află în concediu fără plată şi este plecat din ţară, iar pentru că nu a fost de găsit şi nu şi-a exprimat opţiunea, riscă să iasă din sistem. Pe de altă parte, şase asistenţi medicali se instruiesc în momentul de faţă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, pentru a putea deservi viitoarea substaţie de Salvare de la Solca. În ceea ce priveşte personalul TESA, respectiv 21 de salariaţi, trebuie spus că aceştia nu au fost incluşi în planul de redistribuire al Ministerului Sănătăţii, ceea ce înseamnă că vor rămâne fără loc de muncă.

Ieri, dr. Ludovic Abiţei a ţinut să le reamintească directorilor de spitale că ministerul de resort va suporta cheltuielile cu salarizarea cadrelor redistribuite, dând asigurări că unităţile care vor prelua o parte din angajaţii Spitalului de Boli Cronice de la Solca vor primi o suplimentare de fonduri. „Ni s-a transmis o circulară de urgenţă, prin care ni se confirmă faptul că managerii spitalelor vor primi suplimentări la buget pentru salariaţii redistribuiţi de la Solca”, a precizat şeful DSP Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majoritatea salariaţilor de la spitalul din Solca vor deveni angajaţii spitalului din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Majoritatea salariaţilor de la spitalul din Solca vor deveni angajaţii spitalului din Rădăuţi4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei