Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 apr 2011 - Anul XVI, nr. 77 (4675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Problemă

Închisă după inundaţii, linia Vama – Moldoviţa devine ţinta hoţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Calea ferată Vama – Moldoviţa, închisă după ce inundaţiile din vara anului trecut au măturat linia pe mai multe porţiuni, începe să fie descompletată de hoţi, poliţiştii depistând două grupuri care au furat componente de cale ferată.

Ultimii hoţi au fost depistaţi luna trecută, pe data de 11 martie. Atunci, agenţii de la Postul de Poliţie Vama, alături de colegii de la Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Câmpulung Moldovenesc au reuşit să prindă în flagrant trei tineri în timp ce demontau cleme de prindere a căii ferate. Ei aveau asupra lor ciocane şi un levier, poliţiştii reuşind să-i reţină pe toţi trei.

Ioan Lupu, în vârstă de 35 de ani, Petru Măcărescu, de aceeaşi vârstă, şi Vasile Preutescu, de 31 de ani, toţi din Vama, sunt autorii depistaţi de poliţie, ei furând clamele din fier pentru a le duce la centrele de colectare a fierului vechi.

„În toamna anului trecut ne-am confruntat cu un alt grup de hoţi din zonă care operau în acelaşi mod, furând aceste cleme din fier care sunt destul de grele şi pe care le valorificau la centrele de colectare. În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale pentru furt calificat dar şi în baza Legii 289/2005,privind prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional în domeniul transportului pe calea ferată”, a declarat comisarul Florin Catană, şeful Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava.

Liniile de cale ferată devenite inutilizabile după inundaţii au fost prădate periodic în ultima perioadă de hoţii care caută tot ce conţine fier sau cupru, mai nou, în ultimele luni, poliţiştii confruntându-se însă şi cu furturi pe liniile principale, chiar pe magistrala 500, cea care duce spre Bucureşti.

Pe sectorul de linie ferată Gura Putnei - Nisipitu, închis după inundaţiile din 2008, s-a ajuns ca hoţii să demonteze inclusiv şinele de cale ferată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Închisă după inundaţii, linia Vama – Moldoviţa devine ţinta hoţilor.
 Vizualizări articol: 1599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Închisă după inundaţii, linia Vama – Moldoviţa devine ţinta hoţilor5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa si? trimis de
( 2 apr 2011, 15:43:08
Politistii ard gaz degeaba si pierd aiurea vremea gonind dupa hotii de cale ferata. CFR oricum nu are interes sa redeschida aceste linii, data fiind situatia dezastruoasa in care se afla (ma refer la infrastructura) si oricum urmeaza sa fie disponibilizati o gramada de cfr-isti care Dumnezeu stie ce vor face dupa aceea.
De asemenea liniile alea oricum trebuiau reparate (uzura in timp) asa ca macar sa le caseze organizat si, cand or sa fie bani, sa faca altele, cap-coada.Oricum or sa treaca niste ani pana atunci. Asta daca se mai gandeste cu creierul in tarisoara asta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei