Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 apr 2011 - Anul XVI, nr. 77 (4675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


...Şi ce dacă?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La ora la care scriu eu, UEFA încă nu a anunţat decizia în cazul bizarei situaţii din Bosnia, unde fiecare dintre comunităţi şi-ar dori să fie la şefia federaţiei. Când dv. veţi citi rubrica asta, decizia vă va fi deja cunoscută. Înclin să cred că da, se va pronunţa suspendarea, întrucât nu-i tocmai în regulă ca o instituţie să fie condusă, pe rând, de un musulman, de un catolic şi de un rastafarian; de un bărbat, de o femeie şi de un hermafrodit; de un om, de un pinguin şi de un marţian etc. Aşa că, zic eu, Bosnia va fi eliminată din actualele preliminarii şi i se va da termen probabil până la cele pentru „Mondialele” din Brazilia – 2014 – să intre pe rând cu restul lumii... Şi ce dacă? Altfel spus: cu ce ne ajută pe noi chestia asta? Aaa, ne conferă deocamdată 3 puncte deja pierdute, plus încă 3 în contul returului încă nedisputat?... Şi ce dacă? Aceleaşi 6 puncte nemuncite vor intra şi pe linia de clasament a superputerilor (că aşa se văd de la noi!) fotbalistice Albania şi Belarus, aşadar decalajul dintre ele şi noi va rămâne acelaşi. Asta încă n-ar fi nimic. Mai grav e însă efectul, de fapt lipsa efectului, în plan pur fotbalistic. Adică dacă ăştia sunt eliminaţi, în afara punctelor care se redistribuie celorlalte, nu s-ar putea redistribui şi ştiinţa jocului? Sau măcar să se împartă fotbaliştii, în funcţie de necesităţi. Uite, de pildă nouă ne-ar fi utili măcar vreo 11, hai 14, cu tot cu rezerve, de la ei. Modeşti cum suntem, poate ne-am mulţumi şi doar cu vreo 8, încercând să-i strecurăm în echipă şi pe 3 de-ai noştri: Mutu, Torje, Raţ. Poate 4, cu Goe după pauză. În sfârşit, poate şi mai bine ar fi dacă şi-ar ţine naibii toţi jucătorii dar să ni-l împrumute măcar pentru următoarele câteva meciuri pe antrenorul lor. Fiindcă, oricât m-aş strădui, pe banca noastră nu văd antrenor de câţiva ani buni. Iar preconizata aducere a unuia, Piţurcă, mă înspăimântă de-a dreptul: vrem ca de la fotbalul măcar amuzant de acum să ne întoarcem la „cel mai urât fotbal văzut vreodată la vreun turneu final”? Cât priveşte alternativa Olăroiu, ei bine, da! Da, da şi iar da! Marele strateg Oli ar fi o salutară soluţie de tranzit de la mediocritatea perfectă a lui Răzvan la incompetenţa totală a lui Stoichiţă. Apropo: dar Puriu’, Flocea şi Săpăligă?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ...Şi ce dacă?.
 Vizualizări articol: 1011 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 7 voturi
...Şi ce dacă?4.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei